Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Philips brengt goedkope 7-inch tablet naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2013, 10:53 CategorieAndroid

Op het gebied van tablets heeft Philips nog niet veel interessants gepresenteerd en het bedrijf richt zich dan ook met name op low-end modellen. Deze week heeft Philips een nieuwe 7-inch budgettablet in Europa gelanceerd.

De Philips PI3100 Amio is een 7-inch tablet met een prijskaartje van minder dan 150 euro. De tablet is voorzien van een een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en beschikt over een standaard lcd display met capacitief touchscreen. Onder de motorkap zien we een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen dat uit te breiden is middels een microSD-kaart.

Philips-PI3100-tablet

Verder beschikt de tablet over een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, een microUSB-poort, een miniHDMI-poort, een 3.000mAh batterij en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. De tablet komt in meerdere kleurvarianten, waaronder een witte versie met een blauw frame. Het geheel heeft een gewicht van 279 gram en een profiel van 10 millimeter. Volgens Philips moet de FullSound-technologie voor een breed audioveld met een dynamische weergave zorgen, ongeacht het bronmateriaal.

De Philips PI3100 Amio wordt voorlopig alleen in een aantal Europese landen gelanceerd voor prijzen die variëren van 100 tot 150 euro. De kans is klein dat Philips de tablet ook in Nederland op de markt brengt. In september spraken we kort met een Nederlandse vertegenwoordiger van de monitor/computer-tak van het bedrijf en hij gaf aan dat Philips in 2014 tablets onder het AOC-merk naar Nederland zal brengen. 

 • Delen:

Reacties

 1. ANL
  14 november, 2013 om 11:36

  hahaha…PHILIPS brengt een tablet uit…met specs van 3 jaar geleden…wat een afgang !! en dan nog de prijs…hahah…voor 30 euro wil je deze nog niet. KANSLOOS geval…zonde van de investeringen en alle moeite !! PHILIPS..schaam je !!

 2. Joris
  15 november, 2013 om 7:55

  Super goed nieuws dat Philips een goedkope budgetvariant van de tablet op de markt brengt. Er zijn veel mensen die niet die veel te dure huidige tablets kunnen kopen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.