Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm en MediaTek onthullen nieuwe mobiele processors

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2013, 15:53 CategorieHardware

Chipfabrikanten Qualcomm en MediaTek hebben vandaag hun nieuwste mobiele processors onthuld. Het Chinese MediaTek heeft zelfs de eerste ‘echte’ octacore-processor met acht kernen gepresenteerd.

Qualcomm Snapdragon 805

Qualcomm heeft vandaag de Snapdragon 805 “Ultra HD”-processor aangekondigd. Deze chip is met name gericht op apparaten met 4K Ultra HD-display, zowel mobiele apparaten als Smart tv’s. De Snapdragon 805 beschikt over vier nieuwe Krait 450 kernen en heeft een kloksnelheid van maximaal 2.5GHz. Voor de grafische prestaties is de chip voorzien van een Adreno 420 gpu. Deze gpu moet 40 procent betere prestaties bieden dan de Adreno 300 die we in de reeds gelanceerde Snapdragon 800-processor terugvinden. De vraag is alleen hoeveel energie de betere prestaties van de gpu en de hogere kloksnelheid gaan vergen. De Snapdragon 800 is één van de meest energiezuinige chips van dit moment. Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 805-chip moet vanaf begin 2014 in de eerste mobiele apparaten, waaronder tablets, verschijnen.

MediaTek MT6592

MediaTek introduceert vandaag de eerste ‘echte’ octacore-processor, welke zoals de naam al doet vermoeden beschikt over acht kernen die tegelijkertijd actief kunnen zijn. De processor heeft de naam MT6592 meegekregen en beschikt over acht ARM Cortex A7-kernen met een kloksnelheid tussen de 1.7GHz en 2GHz. De chip is met name bedoeld voor mobiele apparaten als tablets en smartphones. MediaTek zelf heeft hoge verwachtingen van de chip en geeft aan dat zelfs de Qualcomm Snapdragon 800-processor, één van de betere chips van dit moment, verslagen kan worden op het gebied van energieverbruik, prestaties en temperatuur. De MediaTek MT6592-processor wordt eind dit jaar al in de eerste tablets en smartphones verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.