Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Quickoffice krijgt diepere integratie met Google Drive

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2013, 19:05 CategorieApplicaties

Google heeft deze week een grote update voor de documenten-app Quickoffice uitgebracht. De update zorgt voor diepere integratie van de Google Drive cloudopslag-dienst. 

Het is alweer enige tijd geleden dat Google de Quickoffice app overnam en sinds afgelopen september kan de app, waarmee documenten als Word-, PowerPoint- en Excel-bestanden bewerkt kunnen worden, gratis gedownload worden. Met het nieuwe Android 4.4 KitKat besturingsysteem wordt de app zelfs gratis meegeleverd. Met de nieuwste versie van Quickoffice wordt diepere integratie van Google’s eigen Google Drive dienst gebracht.

Alle documenten die middels Quickoffice gemaakt of bewerkt worden, worden direct opgeslagen in Google Drive. Hiermee zet Google de volgende stap om de app compleet te integreren met de eigen online bewerkingstools voor documenten binnen Google Drive. Hier is het ook mogelijk om documenten te bewerken, vanaf elk willekeurig apparaat en middels een web browser, maar met minder uitgebreide mogelijkheden voor onder meer de opmaak van documenten. De Quickoffice-app is er dan voor diegenen die een ‘native’ editor zoeken om documenten te bewerken, en biedt de mogelijkheid eenvoudig documenten te delen via onder meer mail en social media. 

Quickoffice voor Android en iOS is gratis te downloaden via onderstaande links.

  • Quickoffice
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.