Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Baseus hoes voor de nieuwe Google Nexus 7 (2013)

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2013, 15:26 CategorieAccessoire reviews

Eén van de in mijn ogen grootste voordelen van het kopen van een populaire tablet als de iPad (mini) of Nexus 7 is het feit dat er altijd een leuk aanbod aan accessoires op de markt verschijnt. De Nexus 7 is een van de weinige tablets op Android gebied die zich bijna kan meten met het iPad accessoire-aanbod. In deze review bekijken we een hoes van het merk Baseus die naast wat bescherming ook een paar standposities aan de Nexus 7 2013 geeft.

Video Baseus hoes Nexus 7

Type hoes

Deze hoes voor de Nexus 7 (2013) is van een vrij bekend type, niet qua merk maar qua functionaliteit. De Nexus 7 klikt vast in een plastic frame (waar alle cut-outs natuurlijk keurig op de juiste plek zitten) en dat frame zit op zijn beurt weer vast in een ‘boek cover’. De stof aan de buitenkant is van een soort hybride tussen canvas en iets dat als leer (probeert) aan te voelen. De crème kleur is nu niet per se mijn favoriet maar zeker in combinatie het accentuerende kleurtje van het flapje is het design best aardig te noemen. Dat flapje is ervoor om de voorkant van de cover op zijn plek te houden tijdens vervoer. Via een magneet klikt het vast aan de achterkant van de cover en zo blijft je scherm prima beschermd op het moment dat de Nexus 7 in een tas verdwijnt.

Baseus-cover-Nexus-7-2

Bescherming

Qua overige bescherming is het een typische hoes. Hij zal je tablet beschermen tegen de nodige stoten, krassen en dat soort zaken maar het is geen 100 procent bescherming zoals we dat bijvoorbeeld kennen van de LifeProof Free case. Het overgrote deel van de Nexus 7 is beschermd door de hoes maar omdat de Nexus 7 twee grote speakergrills heeft is zowel de boven- als onderkant wel open gelaten. Er zullen gebruikers zijn die hier ook liever wat bescherming gezien hadden.

Baseus-cover-Nexus-7-3

Standposities

Deze hoes geeft je verschillende mogelijkheden om de Nexus 7 in een hoek te zetten zodat je bijvoorbeeld hands-free een filmpje kan kijken. Er zijn drie hoeken die aangegeven zijn aan de binnenkant van de hoes, maar helaas werken er maar twee van de drie stabiel. Het eerder genoemde flapje wil hier ook nog wel eens in de weg zitten en moet dan onder de voorkant van de hoes worden gevouwen om niet meer in de weg te zitten. Een heel klein probleem natuurlijk maar wel iets waar je dagelijks tegenaan zult lopen.

Baseus-cover-Nexus-7-4

Conclusie

Al met al is deze hoes van Baseus een aardige optie om je Google Nexus 7 2013 te beschermen. Maar omdat deze hoes toch nog 29,95 euro is vind ik het redelijk lastig het een aanrader te komen. Of dit komt doordat de hoes een paar ‘mindere kanten’ heeft of omdat de aanschafprijs van deze cover meer dan 10% van de waarde van een nieuwe Nexus 7 vertegenwoordigt weet ik niet.

Prijs en weggeef actie

Deze Baseus cover is te koop bij onder andere TabCovers.nl voor 29,95 euro en in samenwerking met deze website geven wij de hoes die gebruikt is tijdens deze review weer weg aan een gelukkige lezer. Meedoen kan door een reactie onder dit artikel achter te laten met in één zin waarom we deze cover aan jou moeten geven. Morgenavond kiezen we willekeurig een winnaar uit alle reacties.

Update: De winnaar is inmiddels bekend. Niels, van harte! We nemen contact met je op.

 • Delen:

Reacties

 1. wim
  02 november, 2013 om 15:41

  ideaal

 2. kolibri
  02 november, 2013 om 15:47

  geen Aan/Uit magneet?

  • Sam Rijver
   02 november, 2013 om 15:57

   Helaas niet.

 3. Rick Maresch
  02 november, 2013 om 16:57

  Dit is een ‘handtas’ waarmee ik wel graag gezien zou willen worden op straat ;)

 4. Mark
  02 november, 2013 om 18:43

  Hoe voorzichtig ik ook ben op mijn tablet, een ongeluk zit in klein hoekje en daarom komt deze hoes zeker goed van pas!

 5. Michel
  02 november, 2013 om 20:23

  Mijn eerste Nexus is deze hoes zeker waard.

 6. Miranda Smith
  02 november, 2013 om 21:32

  Vanwege de kleur stevigheid en design!

 7. Niels
  02 november, 2013 om 21:38

  Hard nodig… M’n Nexus is zojuist nog ter aarde gestort zonder bescherming.

 8. Loesje
  02 november, 2013 om 21:50

  Helaas niets om er in te stoppen! Ik pas…. :-(

 9. Marlies Schoor
  02 november, 2013 om 22:10

  Naar deze handige hoes ben ik juist op zoek

 10. Oscar
  02 november, 2013 om 22:59

  Ik wil hem winnen, omdat ik een mooie hoes voor mijn Nexus 7 nodig heb!

 11. Ted
  02 november, 2013 om 23:43

  Ik zeg, beter een kras op de hoes dan op de Nexus 7! (en daarom wil ik die hoes winnen)

 12. luc
  10 december, 2013 om 13:51

  “overgrootte” deel? Overgrote, bedoel je?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.