Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Microsoft Surface Pro 2

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2013, 14:36 CategorieReviews

Een goede negen maanden na de lancering van de eerste generatie Surface tablets heeft Microsoft beide versies vernieuwd. Vorige week hebben we de Surface 2 review al gepubliceerd en vandaag is het tijd voor de nieuwe generatie Surface Pro 2. Deze dikkere en zwaardere versie van de Surface 2 ‘tablet’ is Microsofts laptop in tabletvorm.

Surface Pro 2 – Specificaties

De Microsoft Surface Pro 2 heeft serieuze specificaties en de volledige versie van Windows 8.1. In opsomming zien de specificaties er als volgt uit:

 • 10.6-inch display (Cleartype HD)
 • 1920 x 1080 pixels resolutie 
 • Intel Core i5-processor (4th Gen, Haswell)
 • 1.6GHz kloksnelheid
 • 64GB of 128GBGB SSD opslaggeheugen met 4GB RAM
 • 256GB of 512GB met 8GB RAM
 • twee camera’s (2Mp en 720p webcam)
 • Bluetooth 4.0
 • USB 3.0-poort
 • Mini Displaypoort
 • MicroSD slot
 • Digitizer en stylus-pen

Voor oplettende lezers is het eigenlijk per direct al duidelijk dat er weinig veranderd is aan de Surface Pro 2. Zo op het eerste gezicht is het grootste verschil de nieuwe generatie Intel Haswell-processor. Met een profiel van 13.5 mm is de Surface Pro 2 nog steeds even ‘dik’ en de 903 gram dat deze tablet weegt komt ook bijzonder bekend voor. De versie die ik getest heb is de variant met 64GB aan opslaggeheugen en 4GB aan werkgeheugen.

Surface Pro 2 – Video

In onderstaande video worden de belangrijkste punten uit deze geschreven review behandeld en laat ik de belangrijkste features en functies van de Microsoft Surface Pro 2 zien.

Surface Pro 2 – Hardware en Design

Net als de specificaties is er bijzonder weinig veranderd aan het design van de de Surface Pro 2. Er is zelfs zo weinig veranderd dat ik me niet kan voorstellen dat je als normale consument het verschil tussen de twee generaties kan herkennen. De echt oplettende kijker heeft namelijk een verandering van het logo aan de achterkant nodig om de nieuwe generatie te herkennen. In plaats van de gestileerde vlag (Microsoft Logo) zie je daar namelijk nu “Surface” staan.

Surface-Pro-2-review-design

De Surface Pro 2 is gemaakt van de magnesium legering die ondertussen bekend is bij fans van Microsoft hardware. De tablet is in vergelijking met de Surface 2 nog steeds flink wat zwaarder en dikker en heeft een ventilatie-rand rondom de bovenkant van de tablet. In tegenstelling tot de Surface 2 is de Surface Pro 2 nog steeds alleen maar in het matzwart te verkrijgen.

Surface-Pro-2-review-kickstand

Naast het logo dat veranderd is heeft de Surface Pro 2 toch ook een fijne verbetering meegekregen die op het eerste gezicht niet duidelijk is. De ingebouwde kickstand kan namelijk nu in twee posities geopend worden. Bij de eerste generatie was het mogelijk de tablet in één hoek van 22 graden te zetten maar bij het nieuwe model is hier een hoek van 55 graden aan toegevoegd. Hierdoor moet het comfortabeler zijn om met de tablet op schoot te werken.

Display

Op papier is ook het display van de Surface Pro 2 gelijk gebleven. Het scherm heeft nog steeds een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels en het ClearType HD-display dat Microsoft gebruikt is nog steeds prima de luxe als het gaat om kijkhoeken en contrast. De kleurweergave is echter wel (flink!) verbeterd want door de schermen te kalibreren in de fabriek heeft Microsoft het naar eigen zeggen voor elkaar gekregen de kleuren 46 procent waarheidsgetrouwer weer te geven. Dat zegt mij dus helemaal niets maar ik kan zeggen dat voor mijn ogen de kleuren er heel erg goed uitzien op dit scherm.

Surface-Pro-2-stylus-2

Belangrijker is dat ik deze Surface Pro 2 ook even door Christiana van Lammeren, getalenteerd kunstenares, heb laten gebruiken en die zelf met de opmerking kwam dat ze zo onder de indruk was van de kleurweergave van het scherm. En aangezien dat gebeurde zonder dat ik daarnaar hoefde te vissen lijkt mij dit een prachtige mooie kwalificatie van het scherm. Daarnaast zijn de kijkhoeken prima en is de helderheid hoog genoeg om in de wat feller verlichte omgevingen comfortabel te kunnen werken.

Stylus

Dezelfde Christiana heb ik ook de tijd gegeven om te ‘spelen’ met de stylus/digitizer van de Surface Pro 2. Hopelijk kan ik snel een apart item van de avond die ik samen met haar en de Surface Pro 2 in haar atelier heb doorgebracht delen op Tablets Magazine, maar voor deze review deel ik alvast graag een paar van haar conclusies en mijn observaties. De stylus-integratie van de Surface Pro 2 is namelijk erg goed te noemen. Vooral belangrijk is ook dat de tablet goed in staat is onderscheidt te maken tussen handpalmen en pen-input, zodat je geen gedoe hebt met het verspringen van de cursor/lijnen/etc. Ook de drukgevoeligheid is met 1024 niveau’s goed geregeld, maar zelfs een geoefende hand als die van Christiana kon ze natuurlijk niet allemaal stuk voor stuk herkennen. Het gaf haar echter wel genoeg controle om verbazingwekkend snel en accuraat een aquarel op te zetten.

Surface-Pro-2-stylus

Natuurlijk heeft de stylus ook een rol in de desktopomgeving van Windows 8.1. Het schalen van de beelden is flink verbeterd in de nieuwe versie van Windows maar er zijn nog steeds regelmatig situaties waar je een klein touch-target tegenkomt, vooral als we het hebben over drop-down menu’s of software die ontwikkeld lijkt (en waarschijnlijk is) voor gebruik op Windows XP/Vista. Omdat de mogelijkheid tot draaien van dit type software één van de interessante punten is de Surface Pro 2, is het dus welkom dat je gebruik kan maken van de goede stylus om de juiste zaken te raken op het scherm.

Connectiviteit

Op de Microsoft Surface Pro 2 vind je één USB 3.0-poort, een microSD-slot om het geheugen uit te breiden en een Mini Displaypoort om een extern beeldscherm te gebruiken. In principe dus meer dan genoeg mogelijkheden om van deze tablet een echt werkstation te maken, zeker in combinatie met een USB-hub waar je bijvoorbeeld een muis en toetsenbord op aan kan sluiten. De Surface Pro 2 ondersteunt Bluetooth 4.0, wat het gebrek aan extra USB-poorten natuurlijk ook wat verzacht. Naast het gebruik van een USB-hub zou je natuurlijk ook voor de los aan te schaffen Surface docking station kunnen kiezen. Met deze nieuwe accessoire zet Microsoft sterk in op het vergroten van het de gebruikersmogelijkheden van de Surface Pro 2 in een bureau/kantoor-situatie.

Surface-Pro-2-aansluitingen

Camera’s

Tijdens het schrijven van deze review besef ik me meer en meer dat het vooral de Surface 2 is die dit jaar de meeste en beste vernieuwingen heeft meegekregen van Microsoft. Waar bij de Surface 2 de camera’s drastisch verbeterd zijn moet de Surface Pro 2 het nog doen met dezelfde camera’s van het originele model. De in een hoek geplaatste 2 megapixel camera aan de achterkant en de 720p camera aan de voorkant zijn het nog steeds van teleurstellende kwaliteit en het niet waard meer dan (even tellen…) 94 woorden aan te wijden.

Surface-Pro-2-camera

Speakers

Als je de Surface Pro 2 in je handen hebt en eens rustig bekijkt denk je misschien dat er geen ingebouwde speakers in het apparaat zitten. Omdat er een gleuf rondom de de bovenkant van de tablet zit ten behoeve van de koeling van de machine heeft Microsoft bedacht dat ze die open ruimte natuurlijk ook wel kunnen gebruiken voor de speakers. De speakers zijn redelijk en hebben een redelijk volume. Het blijven wel duidelijk speakers van een mobiel apparaat en dus moet je niet teveel lage tonen verwachten. Voor het kijken van een filmpje of het spelen van een game is het echter prima. Voor de overige zaken is een externe speakerset of een koptelefoon zeker aan te raden.

Accuduur

Ondanks de relatief kleine en beperkte veranderingen in de Surface Pro 2 is er toch iets dat dit apparaat een stuk beter maakt. De keuze voor de laatste generatie Intel Haswell-processor maakt de Surface Pro 2 namelijk een stuk beter op het gebied van accuduur. Het grootste probleem van dit soort laptops in tabletvorm is namelijk dat de krachtige hardware een hoop energie vreet waar er maar weinig ruimte is voor een flinke accu. Het verschil tussen de twee generaties Surface Pro tablets is dan ook opmerkelijk. Waar ik bij de eerste Surface Pro tijdens voorzichtig gebruik maar tot een uur of 5 kwam, kan ik op de Surface Pro 2 daar rustig een dikke twee uur bovenop tellen. Een heel recente update van Microsoft voor de Surface Pro 2 gaat dit ongetwijfeld alleen nog maar beter maken. Hierdoor is het verschil met de dunnere en lichtere Surface 2 kleiner dan ooit en in veel gevallen niet meer de beperkende factor. De keuze gaat nu over het wel of niet nodig hebben van software in de desktopomgeving, het gewicht, de stylus en natuurlijk ook nog het forse prijsverschil. Maar anders dan onder de indruk zijn van de 50 procent verbetering van accuduur kan ik niet zijn.

Microsoft Surface Pro 2- Touch Cover

Microsoft heeft naast de tablets ook de accessoires die bij de Surface horen geüpdatet en zelfs uitgebreid. Voor nu heb ik alleen toegang tot een nieuwe generatie Touch Cover en zal ik me daar dus tot beperken.

De nieuwe generatie Touch Cover is nog steeds een apart geval. Het is namelijk een volledig toetsenbord dat zit verwerkt in een superdunne (dunner dan ooit zelfs) stoffen beschermklep voor het scherm. Deze cover is toch wel een klein wonder van techniek hoor, want Microsoft heeft niet alleen voor elkaar gekregen een heel grid van 1000+ sensoren in de cover te verwerken, maar heeft ook achtergrondverlichting voor de toetsen weten te realiseren. Alles in een cover die zo dun is dat je eigenlijk niet kan geloven dat het mogelijk is, zeker als je bedenkt dat er ook nog eens een functioneel trackpad (muisvlak) onder de spatiebalk beschikbaar is.

Surface-Pro-2-review

Qua type-ervaring vraagt het (nog steeds) wat gewenning. Deze nieuwe cover is door het vergrootte aantal sensoren wel beter in het inschatten van de de keystrokes die je maakt (of probeerde te maken) maar het gebrek van echte feedback en fysieke oriëntatiepunten maakt het gewoon een toetsenbord is dat anders is dan ‘normaal’. Toch is er na een paar dagen oefening aardig op te tikken en hoewel ik deze review op een fysiek toetsenbord heb getikt, zijn verschillende alinea’s van wat je nu leest toch echt met de Touch Cover geschreven. Ik denk dat dit een prima toetsenbord is voor onderweg en een dagje vliegen/hotel/vliegen en om dan thuis of op kantoor weer ‘echt’ aan de slag te kunnen. De heren van het Surface team die ik gesproken hebben denken daar (natuurlijk) helemaal anders over en verklaarden onder ‘tech-blogger ede’ dat ze alleen nog maar op dit toetsenbord werken. Het klinkt apart, maar in vergelijking met de Touch Cover van vorig jaar in ieder geval niet als een pure leugen.

Microsoft-Surface-2-Touch-Cover-2

De verlichting van het toetsenbord gaat via ‘fiber optics’, werkt goed genoeg en is gewoon een klein wondertje. In de praktijk is het echter ook super handig. Ook het trackpad is goed verbeterd in de cover. Nu is het mogelijk verschillende swipe-bewegingen te gebruiken, zoals het van links naar rechts op het trackpad swipen om tussen apps te switchen of via de omgekeerde beweging de charmsbar op te roepen. Ook is het selecteren van tekst of woordsuggesties door te swipen over de nummerieke rij mogelijk, maar dit is mij alleen op de Pro-versie gelukt.

In de toekomst zullen we nog wel een keer uitgebreider naar de nieuwe accessoires voor de Surface tablets kijken, maar daar wil ik dan eerst ook wat langer met een nieuwe generatie Type Cover voor werken.

Microsoft Surface Pro 2 – Software

De Surface Pro 2 draait op Windows 8.1, de grote update voor Windows 8 die onlangs uitgerold is. Over de verbeteringen in Windows 8.1 heb ik al een video gemaakt die ik je graag uitnodig om te bekijken, zoals je zal zien is deze video gemaakt met een Surface 2 in plaats van de Surface Pro 2 maar de verbeteringen zijn dan ook vooral in de moderne omgeving te vinden en op beiden machines van toepassing.

Windows 8.1 is wat mij betreft een mooie verbetering van de software en biedt naast een lekker merkbare boost in snelheid ook wat nieuwe apps, verbeterde en praktische apps (timer!). Vooral de leeslijst-app (een read-it-later dienst) is een fijne toevoeging aan het systeem. Internet Explorer 11 is een heel stuk beter dan de vorige generatie en met apps als Maps (Bing), kalender, mail, afbeeldingen, nieuws en weer kan je vinkjes zetten bij alle basis-eisen voor een tablet. Dan zijn er natuurlijk ook nog wat extra’s zoals de kook-applicatie en verschillende apps die toegang geven tot de muziek- en videoplatformen van Microsoft. Ook is het belangrijk om te melden dat een flink deel van de problemen die Microsoft had met het schalen van content op hoge resolutie beeldschermen zoals die van de Surface Pro 2 heeft weten op te lossen. Zowel de moderne-als desktopomgeving is wat mij betreft dus flink verbeterd in deze Windows 8.1-update.

Lees ook het uitgebreide artikel dat we eerder schreven over de vernieuwingen in Windows 8.1.

Microsoft Surface Pro 2 – In gebruik

De Surface 2 met Windows RT is een betere tablet geworden, én door de verbeteringen van 8.1 een betere laptopvervanger. De Surface Pro was natuurlijk al een mooie laptopvervanger maar omdat Microsoft het niet voor elkaar heeft dit apparaat dunner en lichter te maken is het het helaas geen betere tablet geworden. De machine is nog steeds net wat te dik en zwaar om comfortabel te gebruiken als tablet. Voor uitzonderingen is het natuurlijk wel afdoende, en natuurlijk kan je altijd wat steun zoeken (of de ingebouwde steun gebruiken!) om het ‘probleem’ van het gewicht te ondervangen.

De Haswell-processor maakt de Surface Pro 2 een stuk beter, niet alleen omdat de machine nog sneller is geworden maar vooral ook de winst die er behaald is qua accuduur. Dit is misschien ngo wel de belangrijkste verbetering in de Surface Pro 2. Het gekalibreerde scherm is voor de grafische professionals onder ons interessant, en de stylus-integratie is bijzonder goed te noemen. Het was voor mij in ieder geval heel erg interessant en leerzaam om eens te zien hoe snel en goed een kunstenares uit de voeten kon met deze hardware.

Surface-Pro-2-review-gebruik

Voor de serieuze koper lijkt mij persoonlijk de Type Cover nog steeds de meest interessante cover van de twee, zeker de versie die een ingebouwde accu heeft (verschijnt volgend jaar), zodat de Surface Pro 2 nog langer op één enkele lading meekan. Maar, omdat ik tot nu toe alleen de tweede versie van de Touch cCover heb kunnen gebruiken moet ik hier nog even een slag om de arm houden. We zullen zo snel mogelijk een fatsoenlijke vergelijking gaan maken en publiceren hier op Tablets Magazine.

Prestaties

Het is een beetje het einde van de review en de oplettende lezer heeft natuurlijk al een paar keer gezien dat het qua prestaties wel goed zit op de Surface Pro 2. Eigenlijk had ik daar ook al niets te klagen over bij de eerste generatie. Het grootste verschil zit hem wat mij betreft in het verminderde energieverbruik. Applicaties starten supersnel op en draaien daarna soepel. De browser is sowieso verbeterd en met deze snelle hardware durf ik bijna te zeggen dat ik Chrome niet meer mis.

Surface-Pro-2-review-feature

Grafisch intensieve games zijn goed te doen, maar je moet zeker bij games die in de desktopomgeving natuurlijk wel rekening houden met de juiste accessoires (toetsenbord en muis). En het blijft natuurlijk gewoon een laptop in tabletvorm, geen ultra gaming-pc in tabletvorm. Het draait allemaal meer dan prima, zelfs bij de zwaardere foto- en videobewerkingsapps, en de machine wordt gelukkig ook helemaal niet zo heel warm, een goede zaak dus.

Microsoft Surface Pro 2 – Conclusie

Bij deze eerste refresh van Microsofts hardware lijkt vooral de Surface 2 de meeste aandacht gekregen te hebben maar dat neemt niet weg dat de relatief kleine verbeteringen in de Surface Pro 2 een daadwerkelijke positieve invloed hebben gehad op het apparaat. De Surface Pro 2 is met de nieuwe kickstandpositie makkelijker te gebruiken op schoot en bureau, de nieuwe processor is sneller en zuiniger, de volledige versie van Windows 8.1 is flink verbeterd, en de stylus integratie biedt een zee aan mogelijkheden voor de gebruiker. Toch blijft het lastig om deze tablet/laptop één van onze vaste aanraders te maken, want voor gebruikers die vooral een tablet willen zijn er betere opties, en voor gebruikers die vooral een laptop willen ook. De Surface Pro is te koop vanaf 889 euro, daarvoor koop je de 64GB met 4GB RAM versie die ook voor deze review gebruikt is.

Minpunten

 • Aan de zware kant voor tablet
 • Relatief duur icm cover
 • Voor beperkte groep ‘het ideale apparaat’

Pluspunten

 • Goede accuduur
 • Indrukwekkend display
 • Stylus en uitbreidingsmogelijkheden
Tablets Magazine
Beoordeling
8.010Sam Rijverproduct
 • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8
Microsoft Surface 2
Windows RT

Reacties

 1. kasuja
  04 november, 2013 om 15:39

  De opsomming van de opslag klopt niet.
  Er zijn bij mij weten 4 opslag mogelijkheden met de Surface Pro 2

  Namelijk:
  64GB model heeft 4GB werkgeheugen
  128GB model heeft 4GB werkgeheugen
  256GB model heeft 8GB werkgeheugen
  512GB model heeft 8GB werkgeheugen

  • Martijn Chel
   04 november, 2013 om 15:48

   Thanks, is aangepast.

   • Martijn D
    05 november, 2013 om 14:38

    Helemaal in het begin staat er nog dat je variant met 64GB en 8GB geheugen hebt getest.

  • Paul Snethlage
   05 april, 2015 om 14:26

   Ik zit met het volgende probleem/vraag.

   In het kort. In 2014 voor de zomervakantie heb ik een Surface Pro 2 gekocht. Dat was tijdens een . De aanschafprijs ging gemiddeld behoorlijk omlaag . Volgens mij wat het vlak voordat Pro 3 op de Nederlandse markt kwam ( denk ik). Heb toen de Surface bij MyCom gekocht. Een prima apparaat die volledig voldoet aan mijn behoefte en de verwachtingen. Bij die aankoop hoorde de stylus/digitizer van de Surface Pro 2. Daar zit meteen het probleem. Ondanks het feit dat ik zuinig met de stylus om gegaan ben ben het toch kwijtgeraakt. Ik denk dat te maken heeft met het feit dat als je de proface wil opladen de stylus eraf moet halen. In de eerste instantie dacht ik geen probleem. Ik koop een nieuwe bij Mycom. Helaas tot mijn verbazing en teleurstelling is/zijn er :
   1.e Bij Mycom hebben geen stylus/digitizer van de Surface Pro 2 in voorraad.
   2.e Bij Microsoft kan er geen nieuwe Stylus voor de Pro 2 bestelt worden. Wel die van Pro 3 maar dat communiceert met Pro 2 (volgens Mycon)
   3.e. Bij allerlei replacmentsite’s geen stylus/digitizer van de Surface Pro 2 te koop.

   Vraag wat te doen?
   -Bij Microsoft vragen of alsnog ergens een voorraad hebben (is dat niet wettelijk verplicht om bepaalde tijd reserve onderdelen aan te houden?).
   -Of is er een goede “algemene” vervanger te koop? Zo ja welke?
   -Of is er een soort 2e Handssite waar je dit alsnog kunt kopen.

   Kortom wat nu te doen?. Alvast dank

   Groet Paul Snethlage

 2. kasuja
  04 november, 2013 om 15:49

  Dit lijkt mij de ultieme computer voor illustrators en animators.
  Je kan net als met de Wacom companion tablet je studio overal mee naar toe nemen.
  allen is de Surface een stuk betaalbaarder en gemakkelijker mee te nemen vanwege zijn compacte formaat.

  Ik ben zeer benieuwd naar het item met de bevindingen van de kunstenares.
  ook ben ik benieuwd of deze bevindingen zijn op basis van een Surface Pro 2 MET de Wacom feel drivers geïnstalleerd. Als deze zijn geïnstalleerd dan heb je in photoshop ook pressure sensitivity.

  Meer over bevindingen van striptekenaars illustrators en animators over hun Surface en de door hun gebruikte grafische software op de Surface Pro kan je terug vinden op http://surfaceproartist.com/

  een lijst met software die wel of niet werkt en hoe je eventuele problemen kan oplossen vind je op
  http://surfaceproartist.com/blog/2013/3/11/what-runs-and-what-doesnt

 3. JanTab
  04 november, 2013 om 17:14

  “Toch blijft het lastig om deze tablet/laptop één van onze vaste aanraders te maken, want voor gebruikers die vooral een tablet willen zijn er betere opties, en voor gebruikers die vooral een laptop willen ook.”

  Ik ben een gebruiker die een Tablet, een Laptop en een Desktop wil. De PRO 2 lijkt mij daar heel geschikt voor.
  In combinatie met het docking station, met alle toeters en bellen eraan gehangen, is het een Desktop.
  Alleen de PRO plus Touch/Type cover werkt als een Laptop.
  Haal je dan ook nog de Touch/Type cover eraf dan heb je een Tablet.

  Ik geef toe dat je dan in de categoriën Laptop en Tablet niet in het topsegment zit kwa gewicht en foto’s maken maar zo’n alles in één oplossing blijft natuurlijk altijd een compromis dat echter voor mij, en ik denk ook voor veel anderen, ruimschoots zal voldoen. Ik heb inmiddels genoeg ervaring met m’n RT opgedaan om te weten wat ik kan verwachten. Het wachten is nu tot mijn good old PC met XP door z’n hoeven zakt of dat MS volgend jaar April stopt met de support van XP. Dan wordt de PRO + dockingstation de opvolger voor mij.

  Prima review, trouwens!

 4. tuur
  04 november, 2013 om 22:46

  Nadeel: geen mogelijkheid tot mobiel internet of 3G/4G
  Moet standaard aanwezig zijn op een business georiënteerde tablet.
  Als MSFT dat voorziet ben ik kandidaat koper.

 5. mark
  16 november, 2013 om 16:06

  Beste Sam,

  Je schrijft dat de surface pro 2 een camera heeft van 2mp. Echter bij de specificaties zie ik 5mp staan. Welke is juist?

  Gr. Mark

 6. Monique
  30 januari, 2014 om 17:30

  Ik kan nog steeds niet opmaken of je hiermee mobiel kunt internetten. Bovendien zijn er ook goedkopere versies in omloop. Wat is het verschil i.v.m de duurdere modellen?

  • Martijn Chel
   30 januari, 2014 om 17:50

   Zie de productpagina voor meer informatie over versies. Verschil zit hem in de processor en het opslaggeheugen. En nee, mobiel internet is niet mogelijk, alleen via Wifi.

  • kasuja
   20 februari, 2014 om 10:38

   Als je je telefoon via tethering gebruikt kan je hier prima mobiel het internet mee op.
   Scheelt weer een extra aboonement.

   de verbindings mogelijkheden hangen af van je telefoon.
   Wifi bluetooth of via een kabeltje

  • kasuja
   20 februari, 2014 om 10:39

   hoop aan de horizon als je liever toch mobiel internet mogelijkheden ingebouwd wil hebben.
   http://www.tabletsmagazine.nl/2014/02/microsoft-surface-2-met-4glte-klaar-voor-lancering/

 7. GB12
  03 mei, 2014 om 0:25

  Ik probeer me een beetje te verdiepen in de surface pro 2. Is het ook mogelijk om bijvoorbeeld films op de micro sd kaart te zetten en die op de surface pro 2 af te spelen? En hoe zit het met het installeren van software. Office zit er via een app op maar wat als ik bijvoorbeeld een programma heb om foto’s te bewerken? is dat mogelijk om die er via een usb of micro sd te installeren?

  • Knekkie
   03 mei, 2014 om 0:39

   Als ik je vraag goed begrijp dan voldoet de surface pro 2 aan je wensen.

   Installeren van software gewoon via de traditionele bekende wegen.

   Kies je de surface 2 (de niet pro) dan kan je alleen software instelleren als die uit dr microsoft store afkomstig zijn. Dit apparaat kan je daarom ook met een ipad of android vergelijken en de pro met een volwaardig laptop in tablet jas

 8. Gaming Pc arcade
  27 januari, 2016 om 9:43

  At 800MHz, this memory won’t break any speed records but it won’t break the
  bank either. Both have their advantages and
  disadvantages. Finally:.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.