Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung gaat meer aandacht aan software besteden

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2013, 14:28 CategorieSoftware

Op het gebied van hardware hebben we niet vaak wat de klagen bij tablets van Samsung, maar op het gebied van software laat het Koreaanse bedrijf vaak wat te wensen over. Daar moet echter snel verandering in komen.

Tijdens een presentatiedag voor analisten deed Samsung de opvallende uitspraak dat de software momenteel achterblijft op de hardware van het bedrijf. Waar Samsung precies op doelt is niet duidelijk maar we kunnen alleen maar beamen dat er nog veel te winnen valt wanneer we naar tablets en smartphones kijken. De TouchWiz interface is té gecompliceerd, bevat onnodige functies, én zorgt ervoor dat de hardware een stuk trager wordt. En dan hebben we het nog niet eens over updates die te laat of niet uitgerold worden.

Samsung geeft dus toe dat er nog veel te winnen valt op het gebied van software en daarom wordt de komende tijd de helft van de afdeling research and development aan het werk gezet om de software voor Galaxy smartphones en tablets te verbeteren. Wel geeft de Koreaanse fabrikant aan dat het lastig is om goede software te ontwikkelen maar aangezien het bedrijf nu on de software business zit moet er hard aan gewerkt worden. “Ontwikkeling van technologie in de hele industrie verplaatst zich van hardware naar software,” aldus Samsung.

De focus op de ontwikkeling van (betere) software moet echter niet alleen zorgen voor een betere ervaring op een tablet of smartphone. Ook wordt er geïnvesteerd in betere communicatie tussen apparaten, waarbij ze allemaal binnen hetzelfde ecosysteem werken. Hiermee wil Samsung er voor zorgen dat consumenten trouw blijven aan het ecosysteem en dus ook bij de aankoop van nieuwe producten het eerst aan Samsung denken. Dit principe zien we bijvoorbeeld ook bij Apple en het iOS/Mac ecosysteem terug.

Wanneer we de eerste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Samsung gaan zien is nog niet duidelijk. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.