Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert 13.3-inch e-reader in Japan

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2013, 10:45 CategorieHardware

E-readers hebben vaak een formaat van tussen de 5- en 7-inch waardoor ze comfortabel in één hand te gebruiken zijn. Sony ziet echter ook een markt voor grotere e-readers en lanceert in Japan een e-reader met een formaat van maar liefst 13.3-inch.

De Sony DPT-S1 is met een formaat van 13.3-inch ’s werelds grootste e-reader. Het apparaat is met name gericht op studenten, en er wordt ook een stilus meegeleverd waarmee het mogelijk is notities te maken en de interface te bedienen. Daarbij kunnen scholen en organisaties via een centrale server documenten naar de e-reader sturen.

De e-reader is voorzien van een E-Ink display met een resolutie van 1.200 bij 1.600 pixels, wat neerkomt op 150 pixels per inch. Verder is het apparaat uitgerust met 4GB aan intern opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart, ondersteuning voor wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth, en een batterijduur van ongeveer drie weken. Opvallend is dat er alleen ondersteuning is voor pdf-bestanden en dus niet voor de bekende e-book formaten als epub. De DPT-S1 heeft een gewicht van 358 gram.

Sony DPT-S1 e-reader-2

De Sony DPT-S1 moet vanaf begin december in Japan te koop zijn voor een omgerekende prijs van 745 euro. Mocht de e-reader daar goed verkopen dan is de kans groot dat het model volgend jaar ook naar Europa komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.