Spotify Connect nu beschikbaar voor Android tablets en smartphones

25 november 2013 1 Minuut 16 Reacties
Spotify-retina

Spotify heeft vandaag een update voor de Android-app uitgerold waarmee ondersteuning voor Spotify Connect wordt toegevoegd. Hiermee is het mogelijk eenvoudig muziek weer te geven via home cinema- en audiosystemen.

Spotify Connect is een feature die we op steeds meer audiosystemen, receivers en andere audioproducten tegenkomen. Het was al mogelijk om muziek vanuit de app van Spotify via Bluetooth naar deze audiosystemen te streamen maar met Spotify Connect wordt je tablet of smartphone puur als afstandsbediening ingezet wanneer gekoppeld met hetzelfde wifi-netwerk.

Wanneer je audiosysteem met Spotify connect uitgerust is, én je de nieuwste versie van de app op je smartphone of tablet hebt staan kun je de muziek die je in de app bediend door de audio-apparatuur laten weergeven zonder dat deze vanaf je mobiele apparaat gestreamd wordt. De muziek wordt namelijk door de apparatuur zelf gestreamd vanaf de Spotify-servers, mits je gebruik maakt van een Premium abonnement op de dienst.

Het grote voordeel hiervan is dan er geen actieve stream tussen de tablet of smartphone en het audiosysteem gelegd hoeft te worden, wat de batterijduur van je mobiele apparaat ten goede komt. Ook geldt er, in tegenstelling tot een Bluetooth-verbinding, geen maximale afstand meer en kun je muziek door elk compatibel apparaat in huis laten weergeven.

De nieuwe Spotify-app voor Android is gratis te downloaden in de Google Play Store. De iOS-app biedt al geruime tijd ondersteuning voor Spotify Connect.

Reacties (16)