Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tips voor de feestdagen: Vijf accessoires voor je iPad

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2013, 17:36 CategorieAccessoires

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat we met z’n allen op jacht gaan naar leuke cadeaus. Eerder hebben we al gekeken naar de vijf beste tablets voor de feestdagen en vijf leuke accessoires voor je Android tablet maar mocht je op zoek zijn naar een accessoire voor je iPad, als cadeau voor jezelf of een ander, dan hebben we ook een aantal aanraders voor je.

Belkin Express Dock

Er is een groot aantal dock’s verkrijgbaar voor de iPad, echter voor de iPad’s met Lightning-aansluiting is het aanbod niet niet heel groot. Dit komt omdat de iPad niet kan steunen op de aansluiting, die is te zwak. Belkin heeft nu een hele mooie oplossing hiervoor; het Express dock. Dit fraaie dock met aluminium uitstraling heeft een ingebouwde Lightning-kabel, dus je zet je iPad erop, hij synchroniseert en wordt opgeladen.

ipad-belkindock

Heel handig aan dit dock is dat je iPad erin past mét case, daar is ruimte voor gemaakt. Het Express Dock van Belkin is onder andere verkrijgbaar bij de (online) Apple Store voor 59,95 euro.

JBL Charge

De naam zegt het al, de Charge van JBL kan je iPad opladen terwijl je muziek afspeelt. Door een krachtige batterij kan je 12 uur muziek streamen of je iPad half opladen. Super handig voor op vakantie dus. Je hoeft alleen de JBL Charge en de kabel voor je iPad mee te nemen. De speaker ziet er stoer uit en is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

ipad-jblcharge

Twee 41mm drivers van 5 watt leveren een vol geluid waar je zeker een kamer mee kan vullen. Zo wordt het ook in de lobby van het hotel een feestje! De JBL Charge kost 149 euro en is onder andere bij Tabletcenter.nl te koop.

Lightning naar SD-kaartlezer

Iedereen neemt zijn camera mee op vakantie. Het probleem is alleen dat hij snel vol zit. Als je dan toch een iPad bij de hand hebt hoef je geen extra SD-kaartjes te kopen maar eenmalig een kaartlezer voor je iPad. Deze kaartlezer werkt via Lightning en is dus geschikt vanaf de iPad 3 en eerste generatie iPad Mini. 

ipad-lightningsd

De Lightning naar SD kaartlezer van Apple kost 29,99 en is verkrijgbaar bij onder andere de (online) Apple Store. Er is tevens een variant met 30-pinsdockconnector van verkrijgbaar.

Belkin WeMo

Om dit apparaatje te gebruiken heb je de WeMo-app nodig op je iPad of iPhone. Met die app kan je apparaten die in een WeMo geplugd zijn aan- en uitschakelen. Plaats je er bijvoorbeeld één bij elke lamp in je kamer, hoef je nooit meer te bukken om bij de schakelaar te komen.

ipad-belkinwemo

Het nadeel van zulke draadloze schakelaars is altijd dat je dan je iPad bij de hand moét hebben, dat hoeft niet meer want er zit ook een aan/uit knop op de WeMo. Zo hoeven de mensen zonder iDevice niet in het donker te zitten.  De WeMo’s van Belkin kosten 49,95 euro per stuk en zijn onder andere verkrijgbaar bij de (online) Apple Store.

iRig Guitar

In Garageband op de iPad kan je leuk spelen op een gitaar, maar als je gitaar speelt weet je dat het niets is vergeleken met het echte werk. Via de iRig kan je je gitaar aansluiten op je iPad. De iRig klik je in de 3,5mm-ingang bovenin je iPad en in de gadget plug je weer je (elektrische) gitaar.

ipad-irig

Zo kan je het heel simpel opnemen of versterken met de verschillende effecten die aanwezig zijn. Maar de iRig is ook bruikbaar in overige apps met ondersteuning voor gitaar-input.  De iRig kost 44,95 euro en is te koop bij onder andere Tabletcenter.nl

Accessoire reviews

Natuurlijk is dit maar een kleine selectie van de accessoires die je voor je iPad kunt kopen, maar lees ook vooral onze accessoire reviews door voor onze ervaringen met de nieuwste producten. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.