Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tips voor de feestdagen: Vijf interessante tablets

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2013, 15:06 CategorieBeste tablets koopgids

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat we met z’n allen op jacht gaan naar leuke cadeaus. Mocht je op zoek zijn naar een tablet, als cadeau voor jezelf of een ander, dan hebben we een aantal aanraders voor je. In dit artikel zetten we de beste tablets voor de feestdagen onder elkaar.

Er is inmiddels een groot aanbod aan tablets in Nederland en daarom zetten we elk seizoen de beste tablets al onder elkaar. In dit artikel zien we een aantal van deze tablets voorbij komen, maar ook modellen die een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding hebben en voor de kleinere budgetten interessant zijn.

ASUS MeMO Pad HD 7

De ASUS MeMO Pad HD 7 is één van de meest interessante tablets wanneer je niet veel geld uit wilt geven maar toch kwaliteit wilt. Voor inmiddels iets minder dan 140 euro krijg je een 7-inch tablet met een meer dan prima display, goede prestaties en een recente versie van Android. Je kunt voor één van de goedkope budgettablets van een keten als de Kruidvat of de Aldi kiezen maar wij raden aan een paar tientjes extra uit te geven voor een aantrekkelijke tablet met prima prestaties. Lees ook onze ASUS MeMO Pad HD 7 review.

ASUS-MeMO-Pad-HD-7-retina

Google Nexus 7 (2013)

Heb je 100 euro extra te besteden en ben je op zoek naar het beste wat je moment op het gebied van Android kunt krijgen? Dan is de Google Nexus 7 (2013) één van de interessante opties. Voor inmiddels minder dan 250 euro krijg je een tablet met een stock-versie van Android 4.4 KitKat (meest recente Android-versie), een hoge resolutie en indrukwekkend goed display, krachtige prestaties en gegarandeerde software-updates vanuit Google. Lees meer in onze Google Nexus 7 (2013) review.

Google-Nexus-7-2013-retina

Apple iPad mini

Sinds begin deze maand kun je in Nederland naar de winkel voor de Apple iPad mini retina, de tweede generatie iPad mini met hoge resolutie display en een krachtige processor. Echter is de eerste generatie iPad mini nog steeds te koop en nog steeds een prima tablet in alle opzichten. Dit model heeft dan niet de hoogste resolutie of de meest krachtige prestaties, maar voor een prijs van van zo’n 275 euro krijg je een mobiele tablet met prima prestaties, een goede bouwkwaliteit en toegang tot het enorm grote (voor de iPad) geoptimaliseerde app-aanbod. Lees meer in onze Apple iPad mini review.

Apple-iPad-mini-retina

Microsoft Surface 2

Wanneer je op zoek bent naar een tablet met Windows als besturingssysteem dan is de Microsoft Surface 2, de tweede generatie Surface tablet die draait op Windows 8.1 RT, een interessante optie. Dit model is lichter en dunner dan zijn voorganger en daardoor comfortabeler in het gebruik als tablet, beschikt over een krachtige processor die voor snelle en soepele prestaties zorgt, en is voorzien van een indrukwekkend goed display. Daarbij verschijnen er steeds meer interessante apps in de Windows Store waardoor je de Surface 2 voor nagenoeg alle basistaken prima kunt inzetten. Voor dit alles betaal je 439 euro. Lees meer in onze Microsoft Surface 2 review.

Microsoft-Surface-2-retina

Apple iPad Air en mini retina

Ze mogen natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken; de nieuwe Apple iPad Air en Apple iPad mini retina. Apple heeft deze twee tablets in oktober officieel gelanceerd en inmiddels kunnen ze ook in Nederland gekocht worden. Goedkoop mogen we ze niet noemen, maar beide modellen beschikken over een uitstekend hoge resolutie display, een krachtige Apple A7-processor, een premium bouwkwaliteit en behuizing, iOS 7 als besturingssysteem en natuurlijk toegang tot het grote app-aanbod dat voor de iPad geoptimaliseerd is. Het verschil tussen de nieuwe iPads is zelfs zo klein dat de belangrijkste afweging het formaat is. Lees meer in onze Apple iPad mini retina review en Apple iPad Air review.

Apple-iPad-Air-retina

Tablets vergelijken, tips en reviews

Natuurlijk is dit maar een kleine selectie van de tablets die een goede indruk hebben achtergelaten in de vele reviews die we dit jaar gepubliceerd hebben. Voor een compleet overzicht van de beste modellen kun je terecht in onze beste tablets koopgids. Ook kun je in onze tablet database alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer de specificaties en de prijs. Wil je meer weten over een tablet kopen? Neem dan ons archief met tablet tips door. 

  • Delen:
ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173)
Android Jelly Bean (4.2)
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.