Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zes voor iOS 7 aangepaste apps die niet op je iPad mogen ontbreken

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2013, 16:55 CategorieApplicaties

In iOS 7 is het design flink onder handen genomen. Apple voerde daarom verschillende wijzigingen door in de richtlijnen voor app-developers. Ontwikkelaars komen dan ook met updates om apps ‘iOS 7 proof’ te maken. In dit artikel behandel ik zes iPad apps die zo’n update hebben gehad én bovendien een leuke aanvulling zijn op je app-verzameling.

Discovr

Als ik muziek luister is dat altijd van hetzelfde rijtje artiesten. Discovr probeert je echter nieuwe muziek te leren kennen. Dit wordt gedaan dmv een ‘Music Map’, welke je hieronder ziet. Als je een account van een muziek-service koppelt aan Discovr, in mijn geval Spotify, worden je favoriete artiesten overgezet. Bij mij zat Daft Punk hiertussen. Aan de hand van die artiest worden dan suggesties gedaan naar muziek uit hetzelfde genre. Als je dan op die artiesten tapt komen er artiesten bij die daar weer op lijken. Zo kan je nieuwe muziek ontdekken, gebaseerd op je favoriete artiesten.

ipad-discovr

 Onlangs is er een update gekomen waardoor de app eruit ziet als een echte iOS – app. Er zitten veel swipe-menu’s in en transparantie speelt een grote rol in het design. Ook het icoontje is zo minimalistisch mogelijk gehouden. Discovr is gratis in de App Store.

  • Discovr

Vimeo

Veel mensen kijken filmpjes via Youtube, maar Vimeo is één van de grote concurrenten en spitst zich vooral op het design. De website zit strak in elkaar maar ook via de vernieuwde iPad app is het heel gemakkelijk om nieuwe filmpjes te bekijken. 

ipad-vimeo

Dankzij de update is er nu weinig witruimte in de app, alles staat strak aan elkaar. Ook hier zijn er transparante menu’s en de balk bovenaan past zich aan aan de kleur. Vimeo is gratis in de App Store.

  • Vimeo

TED

Een database met meer dan 1.400 video’s van geniën, medische boegbeelden en zakelijke guru’s. Zo zou je TED kunnen noemen. Met de TED iPad app kan je snel en gemakkelijk deze video’s bekijken of streamen naar je Apple TV. Dit alles kan zelfs wanneer je niet online bent. Ook kan je je eigen playlist maken, met video’s die voor jou interessant zijn, deze kan je ook downloaden om zonder internet te bekijken. Bijna elke dag worden er nieuwe video’s toegevoegd, in elke taal. Ook zijn er meer dan duizend Nederlandse sprekers te vinden.

ipad-ted

 

TED is helemaal ‘iOS 7 proof’. Met veel transparante balken en menu’s, en een minimale hoeveelheid variatie in het lettertype voelt het aan alsof Apple zelf de app heeft ontworpen. Ook TED is gratis te downloaden in de App Store.

  • TED

Pixlr Express PLUS

Met deze leuke fotobewerker kan je snel een afbeelding bijsnijden, veranderen van formaat, rode ogen wegwerken en nog veel meer. Daarna kan je uit een grote collectie effecten kiezen, zoals vuurwerk en sneeuw. Om het af te maken kan je een mooie rand toevoegen en je meesterwerk is klaar om gedeeld te worden.

ipad-pixlrexpressplus

 Pixlr is compleet reclame-vrij en dat is heel mooi want een advertentie zouden het sublieme uiterlijk verpesten. De interface is clean en simpel, alleen de afbeelding en duidelijke vlakken voor de effecten en filters worden getoond. Pixlr Express PLUS is gratis en reclame-vrij in de App Store te downloaden.

  • Pixlr Express PLUS

Shazam

Iedereen kent Shazam; je hoort een leuk liedje voorbij komen en die kan je ‘taggen’ om te achterhalen wie de artiest is en hoe het nummer heet. Nieuw is de ‘automatisch taggen’ feature. Als je de app open hebt en er komen liedjes voorbij worden deze allemaal getagd en zo kan je aan het einde van de avond precies zien hoe dat ene leuke liedje heet.

ipad-shazam

 Shazam ziet er mooi uit, het enige jammere is dat het lijkt alsof alles met Google Translate is gedaan. De teksten passen soms niet in de kaders en dat komt slordig over. Shazam is gratis te downloaden in de App Store.

  • Shazam

Zite

Tijdschriften zijn ouderwets, vindt Zite. Als je de app voor het eerst opent moet je dingen aangeven die je interessant vindt. Zite speurt dan het internet af naar artikelen en filmpjes die jij interessant vindt. Zo is dit ‘tijdschrift’ nooit uit en kan je altijd verder blijven lezen.

ipad-zite

 Zite is een mooie app die naadloos aansluit op iOS 7. Met de dunne lijnen en opvallende kleuren letters is het één mooi geheel. Ook Zite kan net als de andere apps gratis gedownload worden uit de App Store.

  • Zite
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.