Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

7-inch EVGA Tegra Note 7 met Tegra 4-chip komt naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2013, 10:26 CategorieAndroid

Afgelopen november introduceerde EVGA de Tegra Note 7 tablet in de Verenigde Staten. Deze tablet, gebaseerd op het referentiedesign van Nvidia, wordt binnenkort ook in Europa gelanceerd.

De Nvidia Tegra Note 7 werd eerder dit jaar door chipfabrikant Nvidia aangekondigd en moet een revolutie op het gebied van 7-inch tablets zijn. Niet alleen beschikt dit 7-inch model over een quadcore Tegra 4-processor, ook wordt er een stylus meegeleverd die volgens de chipfabrikant qua nauwkeurigheid in de buurt van een active digitizer stylus komt.

Het Amerikaanse EVGA is één van de eerste fabrikanten die met het referentiedesign aan de slag is gegaan en eigenlijk alleen de naam aangepast heeft. In de VS wordt de tablet inmiddels verkocht voor een prijs van 199 euro. Hiervoor krijg je naast bovengenoemde features onder meer een 1.280 bij 800 pixels, resolutie, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een microUSB-poort, een miniHDMI-uitgang, wifi, Bluetooth 4.0 en een 4.100mAh batterij. De tablet draait op Android 4.3 Jelly Bean.

In Duitsland zijn de eerste winkels begonnen met het accepteren van bestellingen voor de EVGA Tegra Note 7. De prijs bedraagt daar 219 euro. Het is niet duidelijk of de tablet ook in Nederland verkocht zal worden. Wel heeft HP reeds de Slate 7 Extreme aangekondigd, een tablet die op hetzelfde referentiedesign van Nvidia gebaseerd is en op korte termijn naar Nederland moet komen. Ook de prijs van dit model is nog niet bekend.

  • Delen:
HP Slate 7 Extreme
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.