Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia W4 verschijnt begin volgend jaar pas in de winkel

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2013, 11:33 CategorieWindows

Sinds de presentatie van de nieuwe Acer Iconia W4 in oktober is het nogal stil. Acer gaf aan dat de tablet in november op de markt zou verschijnen maar een lancering begin volgend jaar lijkt inmiddels waarschijnlijker.

Vorige week dook nog een promotievideo van de Iconia W4 op waarin de belangrijkste features en functies van de tablet uitgelicht werden. Een lancering leek dan ook niet meer lang op zich te laten wachten. Berichten van winkels uit de VS en Duitsland wijzen er nu echter op dat de tablet pas in januari of februari te koop zal zijn.

De 8-inch Acer Iconia W4 is de opvolger van de eerder dit jaar gelanceerde Iconia W3. Dat model kon echter door een matig display niet aan de verwachtingen voldoen en daarom was het wachten op een verbeterde versie. De Iconia W4 was het antwoord van Acer. De tablet beschikt net als zijn voorganger over een 8-inch display maar dit display is volgens de fabrikant op verschillende punten verbeterd.

Veder beschikt de Iconia W4 onder meer over Intel’s nieuwste generatie Bay Trail-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een usb- en een hdmi-poort, Windows 8.1 als besturingssysteem en een gratis versie van Office 2013. De adviesprijs van de tablet bedraagt 329 euro.

Acer lijkt een lancering voor kerst dus helaas niet te gaan halen maar ditzelfde lijkt ook te gelden voor de concurrentie. Zo moet de Dell Venue 8 Pro vanaf 31 december in de winkels verschijnen en is het nog onduidelijk wanneer de Lenovo Miix2 en Toshiba Encore te koop zijn.

 • Delen:
Acer Iconia W4 (W4-820)
Windows 8

Reacties

 1. alin
  06 december, 2013 om 13:57

  Ik heb de Lenovo Miix2 met 64Gb geheugen al week in mijn bezit via tabletcenter, het is een prima tablet! Jammer dat de prijs €350,00 wat aan de hoge kant is.

  • Martijn Chel
   06 december, 2013 om 13:59

   Dan ben je wellicht net een van de gelukkigen geweest. Hij is namelijk nergens (meer) te koop. Heb helaas ook niks van tabletcenter over de beschikbaarheid gehoord.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.