Adobe Flash Player installeren op je Android 4.4 KitKat tablet

02 december 2013 2 Minuten 14 Reacties
Android-4-4-KitKat

Vorige week verscheen het bericht dat Google een aantal belangrijke bestanden uit Android 4.4 KitKat verwijderd had waardoor het gebruik van Flash Player niet meer mogelijk is. Gelukkig lijkt er toch nog een omweg te zijn voor diegenen die echt niet zonder kunnen.

Android 4.4 KitKat

Het is al langer bekend dat Adobe geen Flash meer ontwikkelt voor mobiele apparaten en dat de overstap naar nieuwe technieken als HTML5 steeds sneller gaat. Er blijft echter nog veel content in Flash aangeboden worden, met name door diverse websites met spelletjes. Tot en met Android 4.3 Jelly Bean is er nog de mogelijkheid om Flash Player zelf te installeren, maar met de meest recente Android-versie komt daar verandering in. Sinds vorige week is bekend dat op tablets met Android 4.4 KitKat geen Flash Player meer geïnstalleerd kan worden maar via XDA Developers is toch een alternatieve oplossing opgedoken.

Adobe Flash Player installeren

De oplossing is gebaseerd op de Dolphin browser, een alternatieve web browser voor Android, en een gehackte versie van Adobe Flash Player. Net als bij het installeren van Flash op je tablet met Android 4.3 Jelly Bean moet de gehackte Flash Player app via een .apk-bestand geïnstalleerd worden. Hieronder vind je kort de stappen die je moet doorlopen om Flash te installeren op je tablet met Android 4.4 KitKat.

  • Download de Dolphin Browser uit de Google Play Store.
  • Download Dolphin Jetpack, voor extra compatibiliteit, uit de Google Play Store.
  • Zorg dat de Flash Player die je reeds geïnstalleerd hebt van je tablet verwijderd is voordat je de nieuwe versie downloadt.
  • Download de gehackte versie van Flash Player.
  • Ga naar Instellingen > Beveiliging en zorg dat ‘Onbekende bronnen’ aangevinkt staat.
  • Installeer de gehackte versie van Flash Player.
  • Zorg dat ondersteuning aanstaat in de Dolphin browser (Menu > Instellingen > Webinhoud > Flash Player).

Zoals ook bij het installeren van Flash op je Android Jelly Bean tablet aangegeven is de installatie voor eigen risico en kan het zijn dat het niet helemaal soepel werkt. We zijn benieuwd naar je ervaringen, laat even weten in de je reacties of ook jouw tablet inmiddels weer voorzien is van Flash.

Update: Op dit moment schijnt ook Firefox beta voor sommige gebruikers zonder problemen Flash content te kunnen weergeven, al geldt dit niet voor alle content.

Meer tips en adviezen

Wil je meer weten over het gebruik van je Android tablet? Neem dan ons archief met tips en adviezen door. Mocht je na het lezen van de artikelen met tips en adviezen nog vragen hebben over het gebruik van je tablet of geen idee hebben welke tablet nu geschikt is voor je, dan kun je terecht in onze Tablets Vraag & Antwoord. Hier kun je snel en overzichtelijk vragen zoeken en stellen. Samen met andere tabletgebruikers proberen we je dan zo snel mogelijk van een passend antwoord te voorzien.

Reacties (14)