Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeelding en alle specificaties ASUS VivoTab Note 8 duiken op

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2013, 11:36 CategorieWindows

Gisteren doken de eerste specificaties van de 8-inch ASUS ME80TA op en vandaag, een dag later, hebben we de complete lijst met specificaties en de eerste afbeelding van de tablet, welke overigens gaat onder de naam VivoTab Note 8.

De ASUS VivoTab Note 8 wordt de eerste 8-inch Windows 8.1 tablet van de Taiwanese fabrikant en moet de concurrentie aangaan met onder meer de Dell Venue 8 Pro en de Toshiba Encore. Zowel uit de naam als de specificaties blijkt dat de tablet wordt uitgerust met een stylus, welke ook in onderstaande afbeelding te zien is.

ASUS heeft de VivoTab Note 8 uitgerust met een 8-inch ips lcd display dat voorzien is van een 1.280 bij 800 pixels resolutie. Het display is ook voorzien van een Wacom digitizer en wordt dus met een active digitizer stylus geleverd. Onder de motorkap vinden we een Intel Bay Trail Z3740 quadcore-processor met een maximale kloksnelheid van 1.2GHz, 2GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

ASUS-Vivo-Tab-Note-8-2

Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1.2 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 5 megapixel camera voor foto’s en video’s. Boven en onder het scherm, in portrait modus, bevindt zich een speaker. Ook is er onder meer Wifi, Bluetooth en gps aan boord. Helaas ontbreekt de microHDMI-poort. Opladen gaat via de microUSB-poort en de 3.950mAh batterij moet ervoor zorgen dat je minimaal 8 uur op een volle lading vooruit kunt. De tablet heeft en gewicht van 380 gram en is 10,95mm dun.

De ASUS VivoTab Note 8 wordt voorzien van Windows 8.1 software en wordt net als alle andere kleine Windows 8 tablets geleverd met een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition. ASUS heeft de prijs nog niet bekendgemaakt maar vermoedelijk ligt deze op 299 dollar voor de 32GB-versie. De verwachting is dat ASUS de tablet officieel presenteert tijdens CES 2014.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.