Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.4.1 krijgt streaming-functie naar Chromecast

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2013, 23:04 CategorieAndroid

Met Android 4.4.1 zal het mogelijk worden om beelden vanaf een Android-tablet of smartphone direct te streamen naar Google Chromecast. Dit meldt de website Engadget naar aanleiding van een ontdekking van Koushik Dutta. Hij ontdekte in Android 4.4.1 API’s waarmee het mogelijk wordt om de video-output van een tablet of smartphone vast te leggen.

Het is momenteel wel mogelijk om beelden vanaf een Chrome-tabblad op je computer naar Chromecast te streamen, maar met een mobiel device is dit alleen mogelijk met andere applicaties. Met de nieuwe functie in Android 4.4.1 zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om beelden naar een ander apparaat dan Chromecast te streamen, zo ontdekte Dutta.

Deze nieuwste update naar 4.4.1 komt in de komende dagen beschikbaar. Er is momenteel nog niet bekend welke veranderingen deze update zal brengen, behalve de nieuwe streaming-functie. Google heeft al wel laten weten dat de update onder andere de camera van de smartphone Nexus 5 moet verbeteren. Andere veranderingen zullen zich vermoedelijk richten op het oplossen van bugs in Android 4.4. 

Android 4.4 KitKat

Android 4.4.1 is de update van Android 4.4 Kitkat. Android 4.4 Kitkat werd eind oktober aangekondigd door Google en brengt onder meer kleine designaanpassingen en optimalisaties voor tablets met mindere specificaties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.