Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.4 KitKat op 1,1 procent van de Android smartphones en tablets

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2013, 13:36 CategorieBesturingssystemen

Elke maand maakt Google bekend hoeveel procent van de Androidtoestellen op een specifieke versie van het besturingssysteem draait en deze maand is de eerste maand dat we Android 4.4 KitKat terugzien in de statistieken.

Het is alweer ruim een maand geleden dat Android 4.4 KitKat door Google gepresenteerd werd. De update is inmiddels beschikbaar voor onder meer de Nexus 7 en Nexus 10. Uit de meest recente cijfers van Google, welke gebaseerd zijn op de apparaten die gedurende een maand verbinding maken met de Google Play Store, blijkt dat 1,1 procent van alle Androidtoestellen op de nieuwste versie van Android draait. 

Ook het aandeel van Android Jelly Bean blijft groeien. Android 4.1, 4.2 of 4.3 Jelly Bean is momenteel te vinden op 54, 5 procent van de tablets en smartphones. Vorige maand lag dit nog op 52,1 procent. De overige, oudere, versies van Android moeten aandeel inleveren. Zo is Android 4.0 Ice Cream Sandwich nog te vinden op 18,6 procent van de toestellen en slinkt het aandeel van Gingerbread met ruim 2 procent naar 24,1 procent van alle toestellen.

Er zijn nog flink wat verschillende versies van het besturingssysteem op toestellen te vinden en Android 4.4 KitKat zou hier, volgens Google, verandering in moeten brengen. Deze versie beschikt namelijk over diverse optimalisaties die ervoor moeten zorgen dat de software ook op tablets en smartphones met mindere specificaties soepel moet draaien. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.