Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-apparaatbeheer: Nooit meer een Android tablet kwijt

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2013, 9:33 CategorieAndroid

“Waar is mijn tablet? Ik kan hem nergens vinden.” Dit hoor ik regelmatig bij mij thuis en het is nooit mijn tablet die ik kwijt ben. Voor mensen die geregeld hun Android devices kwijt zijn of ze willen beschermen tegen diefstal is Android-apparaatbeheer een uitkomst.

Met Android-apparaatbeheer kun je de locatie van je Android toestel achterhalen. Ook kun je je toestel op afstand vergrendelen, wissen en over laten gaan. De webversie was er al een tijdje, maar nu is er ook de Android app met dezelfde functionaliteiten.

Android-apparaatbeheer

Alle Android toestellen met hetzelfde Google account kun je beheren met Android-apparaatbeheer. De app werkt dus zowel op je tablet als op je smartphone en dat is erg handig als je je smartphone kwijt bent en wel je tablet bij de hand hebt. Met een paar acties op het touchscreen hoor je je smartphone rinkelend onder het kussen op de bank liggen.

Ook handig bij diefstal

Even snel afkloppen, want mij is het gelukkig nog nooit gebeurt. Stel dat je je smartphone niet kwijt bent. Hij is gestolen uit jouw jaszak toen je even niet oplette. Met de Android-apparaatbeheer kun je eenvoudig jouw telefoon vergrendelen en wissen, zodat die dief niets aan jouw telefoon heeft en geen persoonlijke gegevens kan bekijken. Dat voelt een stuk veiliger toch?

De humor van Google

De Android-apparaatbeheer app is voornamelijk handig als je meerdere Android devices hebt. Met 1 device ben je overgeleverd aan de webversie. Probeer je met Android-apparaatbeheer het toestel te vinden waar de app op draait dan komt de humor van Google om de hoek kijken. Waar het toestel is?

“In your hand.”

Android-apparaatbeheer werkt op toestellen met Android 2.2 en hoger en is gratis te downloaden in de Play Store.

  • Android-apparaatbeheer
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.