Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Angry Birds Go nieuwe racegame van Rovio

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2013, 11:43 CategorieGaming

Rovio heeft een nieuwe game gelanceerd in de Angry Birds-serie: Angry Birds Go. Deze racegame voor tablets en smartphones is nu gratis beschikbaar in de Google Play Store.

Zeepkistenrace

Voor Angry Birds Go lijkt Rovio geïnspireerd te zijn door de verschillende Mario Kart-games van Nintendo. De populaire vogels rijden in een soort zeepkisten bergafwaarts over Piggy Island. Door middel van wapens die vanuit de zeepkist gebruikt kunnen worden, kunnen andere spelers gehinderd worden.

Angry-Birds-Go2-2

De game begint met het bekende rode vogeltje en één kart. Tijdens het spelen kun je geld verdienen waarmee je je kart kunt upgraden of nieuwe karts mee kunt kopen om mee te spelen. Er zijn verschillende soorten tracks: zo zijn er gewone races om het snelst bij de finish te komen, maar er zijn ook tijdritten en tracks waarbij je zoveel mogelijk fruit moet vernietigen. Rovio heeft in Angry Birds Go ook gebruik gemaakt van ‘eindbazen’. Door in een race een bepaald Angry Birds-personage te verslaan, kun je deze unlocken om er daarna mee te kunnen spelen.

De besturing is simpel en daarvoor heeft Rovio goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden die een tablet of smartphone biedt. Je kunt namelijk naar links en naar rechts door middel van het bewegen van je device, maar sturen kan ook door middel van touch. Gas geven hoeft niet, dat gebeurt automatisch. 

Premium content voor Angry Birds Go

Rovio heeft in zijn eerste racegame gebruik gemaakt van premium content. Er zijn bepaalde karts die niet gekocht kunnen worden met het geld dat je in de game verdient, maar waar je ‘echt’ geld voor moet gebruiken. Deze prijzen kunnen oplopen tot maar liefst €45,-. Daarnaast heeft Rovio een energiemeter gebruikt in de game. Je krijgt per personage vijf energie-units en wanneer deze op zijn, moet je wachten om verder te kunnen spelen, of je kunt ervoor betalen. Om nieuwe races te kunnen spelen, moet je continu je kart blijven upgraden. Daarvoor moet je oude races steeds opnieuw spelen – terwijl je wacht tot je energiemeter weer vol is – of je moet er wederom voor betalen.

  • Delen:

Reacties

  1. ANL
    13 december, 2013 om 7:48

    ziet er leuk uit…ben reuze benieuwd :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.