Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos komt met 7.9-inch 79 Platinum Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2013, 10:32 CategorieAndroid

Archos heeft afgelopen september tijdens IFA 2013 meerdere nieuwe tablets gelanceerd, waaronder drie modellen in de Platinum-serie. Binnenkort wordt er nog een model aan deze serie toegevoegd; de 79 Platinum.

De Platinum-serie werd in september uitgebreid met de 10.1-inch 101 Platinum, de 9.7-inch 97b Platinum en de 8-inch 80 Platinum. Volgens bronnen van Arctablet blijft het daar niet bij en introduceert de Franse fabrikant binnenkort ook een 7.9-inch model.

De Archos 79 Platinum is een kleine variant van de 80b Platinum en beschikt over een 7.85-inch ips lcd display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Onder de motorkap vinden we onder meer een quadcore ARM Cortex A9-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen.

Verder is de tablet voorzien van een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een microUSB 2.0-poort, USB-host ondersteuning met USB OTG, een 2.0 megapixel camera aan de achterzijde en een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde. De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store.

De verwachting is dat de Archos 79 platinum in de eerste maand van januari in de winkels ligt voor een prijs van 149 euro. De eerder gelanceerde Platinum tablets zijn overigens ook nog niet in Nederland verschenen.

 • Delen:
Archos 97b Platinum HD
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Michel Schoolmeester
  28 februari, 2015 om 2:03

  Geachte, waarom kan ik Adobe Flash Player niet downloaden op mijn archos 7.9 ???
  Waarom een tablet op de markt brengen,als je op facebook geen video beelden kan zien !
  Reeds veel spijt dat ik deze tablet heb aangeschaft !!!

 2. Paul
  16 december, 2015 om 19:14

  Hi! Great tablet. 7,9 inch is good for my kids.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.