Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos kondigt drie nieuwe Xenon tablets met 3G aan

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2013, 14:33 CategorieAndroid

Archos is één van de fabrikanten die een groot assortiment tablets heeft en dus voor nagenoeg iedere wens of ieder budget een interessant model aanbiedt. Deze week breidt de Franse fabrikant het assortiment verder uit met drie nieuwe Xenon tablets.

De Xenon-serie van Archos is inmiddels al ruim een jaar oud maar bestaat uit twee modellen; de Archos 97 Xenon en Archos 80 Xenon. Het meest interessante van dit model is de standaard 3G-ondersteuning voor mobiel internet. Deze week voegt Archos drie nieuwe modellen aan de Xenon-serie toe; de 7-inch 70 Xenon, de 7,85-inch 79 Xenon en de 10,1-inch 101 Xenon. Ook de nieuwe tablets beschikken standaard over een 3G-module.

Archos 70 Xenon

Het instapmodel is de 7-inch Archos 70 Xenon. Deze tablet beschikt over een ips lcd display met een resolutie van 1.024 bij 700 pixels en draait op een 1.2GHz ARM Cortex A7 dualcore-processor. Verder is de tablet voorzien van een Mali 400 grafische processor, 512MB aan werkgeheugen, twee camea’s, een microUSB-poort, Wifi, Bluetooth, gps en 4GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. 

Archos-70-Xenon

De Archos 70 Xenon komt dus standaard met een 3G-module voor mobiel internet en draait op Android 4.2 Jelly Bean software. Interessant is dat Archos de tablet aanbiedt voor een prijs van 129,99 euro. Wanneer je dus echt niet zonder mobiel internet kan is dit wellicht een optie.

Archos 79 Xenon

Bij de Archos 79 Xenon heeft de Franse fabrikant gekozen voor een 7,85-inch ips lcd display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en dus een 4:3 beeldverhouding. De tablet beschikt over onder meer een 1.2GHz ARM Cortex A7 quadcore-processor, een SGX544 PowerVR grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, twee camera’s, een microUSB-poort, Wifi, Bluetooth, gps en 8GB aan opslaggeheugen dat ook met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Archos-79-Xenon

De Archos 79 Xenon is dus iets beter uitgerust dan zijn kleinere broer maar draait ook op Android 4.2 Jelly Bean. De prijs is nog niet officieel bekendgemaakt maar ligt waarschijnlijk op 189,99 euro.

Archos 101 Xenon

Het grootste model uit de serie is de Archos 101 Xenon. Deze tablet is uitgerust met een 10,1-inch ips lcd display dat voorzien is van een 1.280 bij 800 pixels resolutie, en draait op een 1.2GHz ARM Cortex A7 quadcore-processor met SGX544 PowerVR grafische processor. De overige specificaties komen grotendeels overeen met het 7,9-inch model, maar met de toevoeging van een microHDMI-poort voor koppeling met een extern display.

Archos-101-Xenon

De prijs van de Archos 101 Xenon is ook nog niet bekendgemaakt maar ligt waarschijnlijk op 249,99 euro. Hiervoor krijg je ook standaard een 3G-module en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

Over de beschikbaarheid van deze tablets in Nederland is nog niks bekend.

 • Delen:
Archos 70 Xenon
Android Jelly Bean (4.2)
Archos 79 Xenon
Android Jelly Bean (4.2)
Archos 101 Xenon
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. peter
  12 maart, 2014 om 19:35

  ik heb deze tablet /smartphone hoe je hem ook noemen wil
  gekocht bij media markt voor 129 euro
  wit ik over de archos xenon70 4gb 3g kan zeggen is WAUW
  wat een geweldig apparaat hij sim lock vrij super snel en erg stabiel
  ik kijk graag filmpjes op YouTube en als je je tv op internet hebt aan gesloten
  ziet de archos ook je tv zo dat je het gelijk op tv ook kunt zien mits je een smart tv hebt natuurlijk ook whats appen is geen probleem het is eigen lijk een tablet maar ik zie hem als een smart Phone met een 7 inch scherm om dat je er ook mee bellen kan en sms’n internet via T-Mobile is ook geen probleem en de android versie 4.2 is echt geweldig en dat voor 129 euro ik ook met app stor van google play stat er standaard op
  je kan er veel aps opzetten om dat hij 4gb geheugen heeft een uit te breiden is met een sd kaart van maar liefst 64 gb ik kan hem iedereen aan raden

 2. Elif
  04 augustus, 2014 om 18:49

  İk heb een jellybean 101 cobalt tablet , het is een goeie tablet maar de resolutie is te laag.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.