Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Padfone mini 4.3 officieel gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2013, 9:56 CategorieAndroid

ASUS heeft vandaag in Taiwan een nieuwe Padfone aan het assortiment toegevoegd. De Padfone mini 4.3 is een kleine variant van de Padfone die we reeds kennen en bestaat uit een 4.3-inch smartphone met 7-inch tablet.

ASUS Padfone mini 4.3

Het Padfone-concept van ASUS is inmiddels alweer een paar jaar oud maar de komende maanden gaat de Taiwanese fabrikant pas echt inzetten op het idee om een smartphone achterin een tablet te schuiven. Bij de Padfone mini 4.3 is het mogelijk om de 4.3-inch smartphone achterin de 7-inch tablet te schuiven om zo op een groter display te werken. De tablet zelf beschikt niet over een processor of over een besturingssysteem maar wordt compleet aangestuurd door de smartphone.

ASUS-Padfone-mini-4-3-1

De Padfone mini smartphone is uitgerust met een 4.3-inch Super ips lcd display met een resolutie van 960 bij 540 pixels en draait op een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.4GHz. Verder beschikt de smartphone over 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen tot maximaal 64GB uit te breiden, een 8 megapixel camera met Pixel Master-technologie, een 1.500mAh batterij en Android 4.3 Jelly Bean als besturingssysteem. In Azië wordt er ook een dualSIM-versie uitgebracht.

Het tabletgedeelte beschikt over een 7-inch ips lcd display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, is voorzien van een 2 megapixel camera aan de voorzijde, en is uitgerust met een 2.200mAh batterij. De smartphone kan in een gleuf aan de achterzijde geschoven worden en stuurt de tablet aan. Applicaties die op de smartphone staan verschijnen dus ook op de tablet, alles wordt immers naar een groter display geschaald. Wel worden automatisch de tabletversies van apps getoond zodra op de tablet gewerkt wordt.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Padfone mini 4.3 smartphone heeft een gewicht van 105 gram en de tablet weegt 305 gram. De combinatie wordt verkocht voor een omgerekende prijs van ongeveer 300 euro en komt in een witte, een roze en een zwarte variant. Of en wanneer de Padfone mini naar Nederland komt is nog niet bekend.

Hands-on video

De collega’s van Mobile Geeks uit Duitsland waren bij de presentatie aanwezig en hebben onderstaande hands-on video gemaakt.

ASUS Padfone

ASUS heeft onlangs in Nederland de high-end New Padfone (A86) met 10.1-inch display en interessante specificaties gelanceerd voor een prijs van 799 euro. Ook gaan er reeds geruchten over een middenklasse model dat tussen de Padfone mini en New Padfone geplaatst wordt.

  • Delen:

Reacties

  1. nextphone
    27 juli, 2015 om 13:28

    super concept. wij hebben hem ook in de webshop en werkt te gek.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.