Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus toont teaser dual-boot tablet voor CES 2014

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2013, 19:53 CategorieAndroid

Er wordt al een tijdje over gesproken maar tot op heden hield Asus zich over de komst van dual-boot tablets. De nieuwste teaser van de Taiwanese fabrikant lijkt echter de eerste hints voor de komst van dual-boot tablets te bevatten.

Intel heeft dit jaar meerdere malen aangegeven dat tablets met twee besturingssystemen, Windows en Android, tot de mogelijkheden behoren en ook op korte termijn gelanceerd zullen worden. Het is tot op heden echter behoorlijk stil op de ‘dual-boot markt’. CES 2014, een beurs die begin volgende maand van start gaat in Las Vegas, brengt daar mogelijk verandering in.

Zoals in de aanloop naar elke grote beurs zet Asus ook deze keer weer een aantal teasers online. Deze keer wordt het Vrijheidsbeeld onder handen genomen in een animatie. We zien het beeld met een tablet, refererend aan de moderne tablet, in handen die vervolgens met één beweging in twee losse tablets gedeeld wordt. De kleuren blauw en groen zouden respectievelijk Windows en Android symboliseren

Het blijft gissen maar hieruit maken wij in ieder geval op dat Asus een hybride model, een tablet die met dock ook als laptop gebruikt kan worden, zal presenteren dat op zowel Android als Windows kan draaien. Aangezien de tablet die door het Vrijheidsbeeld in de hand gehouden wordt zowel groen als blauw flikkert vermoeden we dat Android en Windows niet alleen in laptopmodus gebruikt kunnen worden, zoals bij de Transformer Book Trio het geval is, maar ook in tabletmodus. 

Overigens werden eerder deze maand al wat aanwijzingen over een dual-boot tablet van Asus gevonden. Bij de FCC dook namelijk de Asus M80TA op en in de beschrijving van deze tablet werd gesproken over Android en Windows. Ook spotten we eerder deze week de Asus T100TC, een variant van de Transformer Book T100 die mogelijk op Android draait. Het kan zomaar zijn dat dit model dus over twee besturingssystemen beschikt. Al met al blijft het afwachten tot de tweede week van januari. Houd voor alle nieuwtjes vanaf CES 2014 Tablets Magazine in de gaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.