Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Book T100 met 500GB harddisk laat op zich wachten

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2013, 16:16 CategorieWindows

De ASUS Transformer Book T100 is momenteel alleen te koop in een 32GB SSD-versie maar in Duitsland moet voor het einde van dit jaar een variant met 500GB harddisk in het dock gelanceerd worden.

Sinds eind oktober kun je in Nederland naar de winkel voor de ASUS Transformer Book T100. Dit model beschikt over een 32GB SSD in de tablet zelf, maar in oktober werd duidelijk dat ASUS heeft ook met een versie zou komen die over een 500GB harddisk in het dock beschikt.

Aangezien de Transformer Book T100 met keyboard dock gericht is op de productieve gebruiker en draait op Windows 8.1 is die 500GB aan extra opslagruimte meer dan welkom. We hebben dan ook heel wat vragen binnengekregen over de Nederlandse lanceerdatum van dit model. Helaas weet ASUS Benelux over een lancering van deze versie en moeten we het doen met de informatie uit Duitsland.

ASUS-Transformer-Book-T100-retina-2

Hoewel ASUS Benelux dus nog steeds niet van het bestaan van dit model weet, heeft de Duitse tak van het bedrijf het bestaan al bevestigd. Het apparaat had zelfs al in de Duitse winkels moeten liggen maar is om onbekende redenen vertraagd. Volgens de Duitse website TabTech verschijnt de 500GB-versie nu op zijn vroegst tegen het einde van het jaar in de winkels, al lijkt een lancering begin volgend jaar waarschijnlijker.

De Transformer Book T100 met 500GB harddisk in het dock is wat betreft de overige specificaties gelijk aan de 32GB-versie. Zo beschikt de tablet over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Atom Bay Trail-processor, 2GB aan werkgeheugen, een microSD-kaartlezer en een hdmi-poort. Het geheel draait op Windows 8.1 en Office 2013 wordt vooraf geïnstalleerd. In Nederland kan de Transformer Book T100 reeds gekocht worden voor een prijs vanaf 349 euro.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Reacties

  1. Gerard
    03 december, 2013 om 20:37

    Tsja, zo wordt je nooit nr. 1 in de tabletwereld!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.