Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book T100 met 500GB harddisk te koop in Duitsland

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2013, 10:49 CategorieWindows

Het heeft even geduurd maar sinds vandaag kan de Asus Transformer Book T100 met 500GB harddisk in Duitsland gekocht worden. Voor het hybride apparaat met harddisk in het dock moet een prijs van 429 euro betaald worden.

Transformer Book T100 met 500GB harddisk

In Nederland kunnen alweer een paar weken naar de winkel voor de interessante Asus Transformer Book T100. Dit model beschikt standaard over onder meer een Intel Bay Trail-processor, 32GB aan opslaggeheugen, Windows 8.1-software en een keyboard dock. Voor dit alles betaal je 349 euro.

In Duitsland is echter deze week ook een variant met 500GB harddisk in het dock gelanceerd. Voor een prijs van 429 euro (via Amazon.de) krijg je dus 500GB aan extra opslagruimte, wat met name voor de intensieve gebruikers interessant kan zijn. 

Zelf harddisk vervangen

Wat wellicht nog interessanter is, is het feit dat de harddisk in het dock te vervangen is voor een snellere SSD. In onderstaande video wordt getoond hoe de harddisk relatief eenvoudig te verwijderen is, en vervangen kan worden voor bijvoorbeeld een veel snellere Samsung SSD. Dit zorgt niet alleen voor snellere prestaties maar ook minder ‘lawaai’. 

Specificaties

De overige specificaties van de Transformer Book T100 zijn hetzelfde als van het model zonder harddisk. Zo beschikt het 10,1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Bay Trail Z3740 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, een microSD-kaartlezer en een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition. 

Of de variant met 500GB harddisk ook naar Nederland komt is nog niet bekend. Asus Benelux weet helaas nog niks van dit model af.

 • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Reacties

 1. Harold
  24 december, 2013 om 12:21

  Zou het dan niet mogelijk zijn om een SSD in te bouwen in de standaard T100???

 2. ron
  11 januari, 2014 om 14:12

  Deze transformer of Hybrid Tablet is een interessante ontwikkeling. Ik zou nog meer verguld zijn als het dockingstation nog functioneler zou worden. laat die mousepad achterwege, want een echte (draadlose) muis is veel handiger. Als er toch een HDMI poort beschikbaar is, zou ik voor meer overzicht een grotere monitor er aan willen koppelen. Zit er voor thuis (aan het bureau) bijvoorbeeld een Ethernetaansluiting op het dockingstation? Een losse portable harddisc van 1TB is voor ca 60 Euro al te koop. Dus zorg voor veel usb poorten op het dockingstation. Dan wordt het dockingstation voor thuis en de Tablet voor onderweg. Een idee?

 3. Harold
  12 januari, 2014 om 21:58

  Maar waarschijnlijk is de Duitse variant met een qwertz toetsenbord i.p.v. een qwerty???

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.