Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS werkt aan 8-inch dual-boot tablet met Android en Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2013, 12:44 CategorieAndroid

ASUS heeft de afgelopen maanden al een groot aantal nieuwe tablets op de markt maar het bedrijf lijkt nu verre van stil te zitten. Bij de FCC zijn namelijk verwijzingen gevonden naar maar liefst 9 nieuwe tablets, waaronder drie modellen die op zowel Android als Windows 8 draaien.

Bij de Amerikaanse FCC duiken vaker nieuwe producten van fabrikanten op maar deze keer zien we er meteen negen voorbij komen. Uit de documenten van de Amerikaanse keuringsinstantie kunnen we opmaken dat ASUS drie Windows 8 tablets, drie Android tablets en drie tablets met zowel Android als Windows 8 in ontwikkeling heeft. Mogelijk gaat het echter om één model dat in verschillende varianten gelanceerd wordt.

  • Windows 8 tablets: ASUS M80T, ASUS L80T en ASUS R80T
  • Android tablets: ASUS M81T, ASUS L81T en ASUS R81T
  • Dual-boot tablets: ASUS M82T, ASUS L82T en ASUS R82T

Uit de documenten van de FCC kunnen we verder halen dat de tablets beschikken over 802.11n WiFi en Bluetooth 4.0 maar over de overige specificaties blijft het gissen. Kijkend naar de naam lijkt een 8-inch formaat echter waarschijnlijk. Daarbij gaven bronnen eerder dit jaar tegenover Tablets Magazine al aan dat de Taiwanese fabrikant een 8-inch Windows 8 tablet in ontwikkeling heeft.

Het meest opvallende is echter de dual-boot tablet. Er zijn op dit moment maar weinig fabrikanten die deze keuze durven maken. ASUS zelf heeft bijvoorbeeld één model dat zowel met Android als Windows 8 is uitgerust, de Transformer Book Trio. De kans is groot dat het dual-boot model op een Intel-processor draait want de chipfabrikant gaf eind vorige maand al aan op korte termijn de eerste dual-boot tablets met Atom-processor te verwachten. 

Voorlopig blijft het afwachten wat we precies kunnen verwachten van de nieuwe tablets van ASUS. Het lijkt waarschijnlijk dat de Taiwanese fabrikant de modellen tijdens CES 2014, een beurs die begin januari plaatsvindt in Las Vegas, officieel presenteert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.