ASUS wil volgend jaar 13 miljoen tablets verschepen

02 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
ASUS-Transformer-Pad-TF701T-retina

De tabletmarkt is inmiddels overvol, met modellen van nagenoeg alle elektronicafabrikanten. Er zijn echter maar een aantal fabrikanten die flink wat tablets weten te verkopen en één van deze fabrikanten is ASUS. Het Taiwanese bedrijf ziet ook volgend jaar nog mogelijkheden voor groei en heeft zichzelf als doel gezet om 13 miljoen tablets te verschepen.

ASUS heeft dit jaar heel wat nieuwe Android tablets gelanceerd, waaronder de Transformer Pad TF701T en twee nieuwe MeMO Pad tablets. Ook op het gebied van Windows 8 is er veel nieuws gepresenteerd, waaronder de Transformer Book T100. Daarbij is ASUS nog steeds de fabrikant van de Google Nexus 7 en gaan er geruchten over een Nexus 10 die door de Taiwanese fabrikant geproduceerd wordt. Je mag dus wel zeggen dat ASUS inmiddels een aardig reputatie op het gebied van tablets opgebouwd heeft en in vele prijsklassen aantrekkelijke modellen aanbiedt.

Voor dit jaar, 2013, had ASUS zichzelf al doel gezet om 12 miljoen tablets te verschepen en als we de bronnen van Digitimes mogen geloven gaat de Taiwanese fabrikant hier met 12,1 miljoen stuks net overheen. Voor volgend jaar wordt de lat weer wat hoger gelegd want volgens dezelfde bronnen wil ASUS in 2014 13 miljoen tablets verschepen naar de verschillende retailers en groothandels.

Wanneer we kijken naar de notebooks dan is duidelijk dat de verwachtingen niet waargemaakt kunnen worden. ASUS had zichzelf als doel gesteld 24 miljoen notebooks te verschepen maar komt dit jaar waarschijnlijk maar tot ruim 18 miljoen stuks. Toch verwacht het bedrijf volgend jaar een lichte groei en zet in om 20 miljoen verscheepte notebooks. Ook voor smartphones zijn de verwachtingen hoog met een prognose van 5 miljoen stuks.

Reacties (0)