Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Chrome-apps komen begin volgend jaar naar Android en iOS’

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2013, 10:54 CategorieChrome OS

Google brengt begin volgend jaar mogelijk Chrome-apps, applicaties die de render-engine en api’s van Chrome gebruiken, naar tablets en smartphones die draaien op Android en iOS. 

The Next Web heeft ontdekt dat er momenteel al een Github-project bestaat waarmee ontwikkelaars de zogenaamde packaged apps voor Chrome kunnen poorten naar Android en iOS. De gegevens van deze apps kunnen lokaal opgeslagen worden zodat de apps ook offline en buiten de Chrome browser om te gebruiken zijn. Er is ondersteuning voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich en hoger, maar welke versies van iOS ondersteund worden is nog niet duidelijk.

Begin volgend jaar zou de eerste beta-versie van de techniek uit moeten komen, waarna het uiteindelijk mogelijk moet zijn om Chrome-apps als zelfstandige apps in de Google Play Store of Apple App Store aan te bieden. Google heeft zelf nog niet officieel bevestigd dat er gewerkt wordt aan Chrome-apps voor Android en iOS maar een anonieme bron geeft tegenover The Next Web aan dat de techniek nog in de kinderschoenen staat en pas zal worden aangekondigd op het moment dat het daadwerkelijk bruikbaar is.

Het grote voordeel hiervan is dat ontwikkelaars apps kunnen maken die op smartphones, tablets, notebooks, desktops en alles dat daar tussenin zit kunnen draaien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.