Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Android tablets van dit moment (winter 2013 / 2014)

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2013, 16:10 CategorieBeste tablets koopgids

Het einde van 2013 is in zicht en de winter is aangebroken. Het is dus weer tijd om de balans op te maken en de beste Android tablets voor de wintermaanden, en tegelijkertijd van het afgelopen jaar, onder elkaar te zetten. We hebben alle Android tablets die we dit jaar voorbij hebben zien komen in overweging genomen en komen tot onderstaande modellen als de beste van 2013 en de beste die je deze winter kunt kopen.

Elk drie maanden zetten we de beste tablets algemeen, de beste Windows 8 tablets en de beste Android tablets onder elkaar. De tablets in deze artikelen zijn geselecteerd door te kijken naar onze eigen reviews, reacties van bezoekers en populariteit van bepaalde tablets. Mocht Windows 8 je voorkeur hebben dan kun je terecht in ons artikel met de beste Windows 8 tablets van dit moment. Ook kun je terecht in ons beste tablets algemeen overzicht. Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zoals altijd maken we in artikelen over ‘de beste tablets’ vooraf duidelijk dat dit overzicht niet voor iedereen het beste overzicht is of de beste tablets bevat. Een dergelijk overzicht is namelijk onmogelijk doordat iedereen zijn eigen voorkeuren en wensen heeft. De voor jou beste tablet kan namelijk afhankelijk zijn van het budget dat je te besteden hebt en de eisen die je aan een nieuwe tablet stelt. Met dit artikel laten we de beste tablets zien die volgens ons op iedere shortlist voor zouden moeten komen. De uiteindelijke keuze is zoals gezegd afhankelijk van meer factoren.  

Alles over Android

Android is flink een verandering onderhevig en ten opzichte van ons laatste ‘beste Android tablets’ artikel is er dan ook het een en ander veranderd. Android 4.3 Jelly Bean is inmiddels op veel tablets te vinden, al laten de updates van fabrikanten voor eerder gelanceerde tablets nog te wensen over. Daarnaast heeft Google Android 4.4 KitKat inmiddels gepresenteerd en zijn ook de eerste tablets voorzien van een update naar deze nieuwste versie van Android. Mocht je er nog niet uit zijn of Android voor jou geschikt is dan kun je terecht in ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan.

De beste tablets van dit moment

Er zijn de afgelopen maanden weer heel wat nieuwe tablets aangekondigd en op de Nederlandse markt verschenen. Voor alle nieuwe modellen die we reeds getest hebben, en dat zijn er veel, verwijzen we je naar ons review archief. Zoals je zult zien zijn de meeste nieuwe modellen echter niet dermate indrukwekkend dat ze een plek in dit artikel veroveren maar toch kunnen ze voor een specifieke doelgroep de ideale tablet zijn. De meeste tablets in dit overzicht hebben we dan ook al eerder eens voorbij zien komen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Google Nexus 7 (2013)

Het mag geen verrassing meer zijn dat de Google Nexus 7 (2013) wederom in dit overzicht te vinden is. Google laat nog steeds zien dat je voor niet al teveel geld indrukwekkende prestaties, een prima bouwkwaliteit en een goed display kunt krijgen. Daarbij zijn bezitters van de Google Nexus 7 altijd de eersten die voorzien worden van een nieuwe Android-versie, iets waar je met tablets van andere fabrikanten vaak maanden op moet wachten. Inmiddels draait de nieuwe Nexus 7 dan ook op het onlangs gelanceerde Android 4.4 KitKat. Wanneer je op zoek bent naar een goede tablet voor weinig geld en 7-inch een prima formaat is, dan kun je niet om de nieuwe Nexus 7 heen.

Nexus-7-2013-retina

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 (2013) of lees onze uitgebreide review.

Asus MeMO Pad HD 7

Kan het nog goedkoper dan de Nexus 7 zonder teveel aan kwaliteit in te leveren? Jawel! Asus heeft al een tijdje de MeMO Pad HD 7 op de markt voor zo’n 140 euro en dit model kan nog prima mee. De tablet is zelfs beter dan menig ander model van tussen de 150 en 250 euro, mits 7-inch je voorkeur heeft. De MeMO Pad HD 7 beschikt over een recente versie van Android, prima prestaties, een boven gemiddeld goed display en een aantrekkelijke prijs. Kortom, een absolute aanrader voor diegenen met een klein budget en een voorkeur voor 7-inch.

Asus-MeMO-Pad-HD-7

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de ASUS MeMO Pad HD 7 of lees onze uitgebreide review.

Sony Xperia Tablet Z

Een tablet die we ook eerder al terugzagen in ons overzicht is de Sony Xperia Tablet Z. Sony heeft met dit model een high-end tablet met indrukwekkende prestaties en specificaties in de markt gezet en er zijn niet veel tablets die het totaalpakket dat de Xperia Tablet Z biedt kunnen overtreffen. Voor een prijs van 399 euro krijg je een indrukwekkend goed display met hoge resolutie, een krachtige quadcore-processor die zeer goede prestaties verzorgt, een slank en licht apparaat dat tegen een spatje water kan, en een lange batterijduur. Kortom, een compleet apparaat voor alle vormen van entertainment. 

Sony-Xperia-Tablet-Z

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Tablet Z of lees onze uitgebreide review.

LG G Pad 8.3

Een nieuwkomer in onze lijst is de G Pad 8.3 van LG. De Koreaanse fabrikant heeft lange tijd gewacht met de lancering van een nieuwe tablet maar pakt meteen goed uit met een high-end model dat voor een aantrekkelijke prijs verkocht wordt. Voor een prijs van 299 euro is het geen perfecte tablet, met onder meer een rommelige skin en een tegenvallende accuduur, maar wel een tablet met een indrukwekkend goed display, handige door LG ontwikkelde apps en een premium bouwkwaliteit. Combineer dit met een mogelijk voor velen ideaal formaat van 8.3-inch en je hebt een tablet die je niet snel tegen zal vallen.

LG-G-Pad-8-3-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de LG G Pad 8.3 of lees onze uitgebreide review.

Asus Transformer Pad TF701

De hybride Transformer Pad tablet van Asus is al jaren een populaire keuze voor veel consumenten en dit jaar laat Asus weer zien waarom iedereen die een high-end tablet met keyboard dock wil voor Asus zou moeten kiezen. De nieuwe Asus Transformer Book TF701 beschikt namelijk over een indrukwekkend pakket aan features, waaronder een hoge resolutie display en een krachtige processor, wordt geleverd met een prima keyboard dock en is met een prijs van minder dan 500 euro voor de combinatie niet eens duur te noemen. Zowel voor diegenen die een high-end tablet voor media consumptie willen als voor diegenen die een tablet zoeken om mee te werken is de Asus Transformer Pad TF701 een absolute aanrader.

Asus-TF701T-review-feature

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF701 of lees onze uitgebreide review.

Eervolle vermeldingen

Zoals aan het begin van dit artikel al aangegeven hoeven de tablets in dit overzicht niet per se voor jou ook de beste tablets te zijn aangezien dit afhankelijk is van factoren als je budget en je eisen. Om deze reden lichten we ook nog een aantal andere tablets uit die voor een specifieke doelgroep mogelijk interessant zijn. Zo zijn de Samsung Galaxy Note 8.0 en Samsung Galaxy Note 10.1 (2014) ideale apparaten voor diegenen die creatief willen zijn, is de Asus New Padfone de ideale combinatie van tablet en smartphone, en biedt de Samsung Galaxy Note 3 het ideale formaat voor diegenen die iets zoeken dat net tussen een tablet en smartphone ligt. Ook heeft Asus een nieuwe versie van de Fonepad gelanceerd voor diegenen die een tablet met telefoonfunctie en mobiel internet zoeken, en heeft de Taiwanese fabrikant de MeMO Pad FHD 10 met hoge resolutie display en Intel-processor op de markt gebracht. Als een comfortabel design en een lange batterijduur je voorkeur hebben dan kun je ook de Lenovo Yoga Tablet 8 en Lenovo Yoga Tablet 10 overwegen. Wil je een tablet die ideaal is voor het lezen van digitale boeken en magazines dan is de Kobo Arc 10HD zeker het overwegen waard.

Nieuwe tablets

Begin 2014 vindt CES 2014 plaats en krijgen we dus waarschijnlijk weer een hoop nieuwe tablets te zien. Ook zijn er een klein aantal onlangs gelanceerde tablets die we nog aan een review zullen onderwerpen. Mochten we op korte termijn deze of andere nieuwe tablets testen zeer positief beoordelen dan werken we dit artikel bij.

Tablets vergelijken

Alle tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.