Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Windows 8 tablets van dit moment (winter 2013 / 2014)

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2013, 11:27 CategorieBeste tablets koopgids

Het einde van 2013 is in zicht en daarom is het weer tijd om de beste tablets van dit moment onder elkaar te zetten. In dit artikel kijken we specifiek naar de beste Windows 8 tablets van dit moment en aangezien dit het laatste lijstje van 2013 is kunnen we er ook gelijk de beste Windows 8 tablets van 2013 van maken. We hebben alle Windows 8 tablets die we dit jaar voorbij hebben zien komen in overweging genomen en komen tot onderstaande modellen als de beste van dit jaar.

Elk seizoen zetten we de beste tablets algemeen, de beste Windows 8 tablets en de beste Android tablets onder elkaar. Deze lijst is samengesteld door te kijken naar onze eigen reviews, reacties van bezoekers en populariteit van bepaalde tablets. Mocht Android je voorkeur hebben dan kun je terecht in ons artikel met de beste Android tablets van dit moment. Ook kun je terecht in ons beste tablets algemeen overzicht. Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

We hebben deze maand al verschillende lijsten met ‘de beste tablets’ voorbij zien komen op het internet maar niet voor iedereen staat het beste model in deze lijsten. Het is namelijk zo dat de voor jou beste tablet afhankelijk is van meerdere factoren, waaronder het budget dat je te besteden hebt, de eisen die je aan een tablet stelt en de verwachtingen die je hebt. Om deze reden is het van belang om zelf op onderzoek uit te gaan en vooral ook ons review archief door te nemen. De meeste tablets die dit jaar gelanceerd zijn hebben wij ook daadwerkelijk uitgebreid getest en daarbij splitsen we onze ‘beste tablets’ artikelen in drie subartikelen. In dit artikel bespreken we Windows 8. 

Wat is Windows 8?

Windows 8 is inmiddels bij de meeste mensen wel bekend en biedt een compleet nieuwe ervaring in vergelijking met eerdere Windows-versies. Wil je meer te weten komen over dit nieuwe besturingssysteem van Microsoft dan kun je terecht in onze Windows 8 gids. Microsoft heeft echter twee maanden terug al aan grote update uitgerold onder de naam Windows 8.1. Lees daarom ook ons artikel over alle vernieuwingen binnen Windows 8.1. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of Windows 8 het besturingssysteem voor jou is, neem dan onze vijf redenen om voor Windows 8 te gaan door. 

De beste tablets van dit moment

Hieronder vind je de beste Windows 8 tablets van dit moment. Het zal je wellicht opvallen dat de meeste modellen hybride zijn, wat inhoudt dat ze (ook) met keyboard cover of dock geleverd kunnen worden. Voor deze lijst, welke niet over een speciale volgorde beschikt, hebben we met name gekeken naar de reviews die we de afgelopen maanden gepubliceerd hebben, maar ook naar nieuwe tablets, ervaringen van bezoekers, updates, prijzen en andere ontwikkelingen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface 2

Wie had vorig jaar gedacht dat Microsoft met de Surface tablets ook daadwerkelijk een indrukwekkende ervaring zou bieden? We zijn inmiddels toe aan de tweede generatie Surface tablets en hoewel er op het eerste gezicht niet veel veranderd is weet Microsoft de Windows 8-ervaring wederom te optimaliseren. De Surface 2 is, met een inmiddels flink gegroeide Windows Store, een goede tablet voor diegenen die zowel content consumeren als produceren. Er zijn inmiddels aardig wat interessante apps te vinden, het display heeft een groter kleurbereik en hogere resolutie gekregen, de Touch Cover is voorzien van multi-touch ondersteuning en de tablet is een stuk lichter en dunner geworden. Kortom, de Surface 2 is één van de beste Windows 8/RT tablets van dit moment.

Microsoft-Surface-2-retina

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 2 of lees onze Surface 2 review.

Microsoft Surface Pro 2

Voor diegenen die op zoek zijn naar een tablet met betere prestaties, een volledige versie van Windows 8 en een stylus voor gebruik binnen de desktopinterface is er de Surface Pro 2. Dit model is ook verbeterd ten opzichte van de eerste generatie, onder meer met een professioneel gekalibreerd display, een krachtigere processor, een langere batterijduur, meer werkgeheugen en meer opslaggeheugen. De Microsoft Surface Pro 2 is nog steeds de echte krachtpatser van de twee, met indrukwekkende prestaties en natuurlijk volledige toegang tot de desktopinterface. Combineer dit met de Touch en Type Cover en je hebt de ideale (hybride) tablet voor iedereen die veel werk wil verzetten, zelfs voor de creatieven onder ons.

Microsoft-Surface-Pro-2

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 2 of lees onze Surface Pro 2 review.

Asus Taichi

Eén van de meest unieke Windows 8 apparaten die we het afgelopen jaar getest hebben is de Asus Taichi. Deze convertible beschikt namelijk over twee displays; een aan de achterzijde en een aan de voorzijde. Je kunt de Taichi gebruiken als krachtige laptop maar wanneer dichtgeklapt kun je het geheel als tablet gebruiken. De Taichi is een indrukwekkend apparaat met een soepele Windows 8-ervaring, krachtige prestaties, een premium design en bouwkwaliteit, goede displays en handige mogelijkheden door de twee displays. Voor dit alles moet echter wel flink betaald worden.

ASUS-Taichi-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de ASUS Taichi of lees onze uitgebreide review.

Asus Transformer Book T100

We doen het normaal gesproken niet maar toch willen we één model uitlichten dat we nog niet uitgebreid hebben kunnen testen; de Asus Transformer Book T100. Niet alleen is dit hybride model met een prijs van 349,99 euro zeer aantrekkelijk voor diegenen die een complete Windows 8-ervaring en een volwaardig keyboard zoeken, ook beschikt het apparaat over Intel’s nieuwste Atom Bay Trail-processor. We hebben al kort met de T100 kunnen werken en waren met name onder de indruk van de stabiele prestaties, de lange batterijduur en de verschillende verbindingsmogelijkheden die je voor dit geld krijgt. Ook mogen we niet vergeten dat er een gratis versie van Office 2013 meegeleverd wordt.

ASUS-Transformer-Book-T100-retina

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100.

Lenovo Miix 10

Een hybride tablet die niet bij veel winkels te koop is maar ons wel wist te overtuigen is de Lenovo Miix 10. Dit apparaat beschikt in plaats van een keyboard dock over een keyboard cover en wordt geleverd met de volledige versie van Windows 8. Lenovo weet een indrukwekkend goed keyboard in een slanke cover te verwerken en biedt een tablet met boven gemiddelde prestaties en een goede bouwkwaliteit. Ook is het display voorzien van wijde kijkhoeken en een hoog contrast, en krijg je voldoende aansluitingsmogelijkheden om de tablet voor zowel content consumptie als productie in te zetten.

Lenovo-Miix-10-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Miix 10 of lees onze uitgebreide review.

Overige en nieuwe tablets

Naast de hierboven genoemde tablets, convertibles en hybride laptops zijn er nog een aantal modellen die een eervolle vermelding verdienen. Zo hebben we bijvoorbeeld alweer een hele tijd geleden gekeken naar de HP EliteBook Revolve, een convertible die nog steeds bij de beste modellen van dit jaar hoort en binnenkort opgevolgd wordt door een verbeterde versie. Ook Lenovo heeft een interessante convertible op de markt gebracht in de vorm van de Lenovo IdeaPad Yoga 13

De verwachting was dat we nu, eind december 2013, al een aantal van de nieuwe generatie Windows 8 tablets en hybride laptops, getest zouden hebben maar helaas laten veel modellen nog op zich wachten. Zo komen er verschillende 8-inch Windows 8 tablets, waaronder de Dell Venue 8 Pro en de Toshiba Encore, komt HP met de Omni 10 stand-alone Windows 8 tablet, en brengt Sony de stand-alone VAIO Tap 11 met keyboard cover op de markt. Lenovo heeft inmiddels ook een opvolger van de hierboven genoemde Yoga gelanceerd in de vorm van de IdeaPad Yoga 2 Pro. Mochten we op korte termijn één van deze nieuwe tablets testen en zeer positief beoordelen dan werken we dit artikel bij.

Tablets vergelijken

Alle tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.