Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #24

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2013, 18:09 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een reken-app, wiki-app en een app die je iets uitlegt.

Meta Calculator

In het voortgezet onderwijs heb je vaak een grafische rekenmachine nodig, en kunnen behoorlijk wat kosten. Deze app kan veel van wat zo’n rekenmachine ook kan, alleen dan voor veel minder geld. Super handig dus als je niet meer in het bezit bent van zo’ n apparaat maar wel even het snijpunt van twee functies wilt berekenen met je iPad. De app heeft verschillende modi, net als een grafische rekenmachine, voor berekeningen en dingen zoals grafieken en het plotten daarvan.

ipad-metacalculator

Deze app is voor 2,69 euro verkrijgbaar in de App Store. Hij is ook geoptimaliseerd voor de iPhone, dus daar kan je hem ook op installeren.

  • Meta Calculator

Tie Right

Er zijn veel verschillende manieren om een stropdas om te doen, iedereen heeft zo zijn eigen manier. Wil je nu eens iets anders proberen? Bijvoorbeeld een dunne Italiaanse knoop of juist een hele dikke, in deze app wordt uitgelegd hoe je dat moet doen. Elke manier is beschreven door middel van tekeningen en foto’s van bovenaf. Op die manier kan je het heel simpel nadoen en jezelf aanleren.

ipad-tieright

Tie Right kost 0,89 euro in de App Store. Behalve uitleg over stropdassen legt de app je ook uit hoe je een vlinderdas moet knopen.

  • Tie Right

WikiLinks

Je hebt vast Wikipedia wel eens gebruikt. Er zijn echter apps beschikbaar die je het makkelijker laten gebruiken. Wikilinks is daar één van, die laat het schematisch zien. Type een onderwerp in of open een willekeurig onderwerp, en door te tappen op de onderwerpen ontstaat er een heel web aan gerelateerde onderwerpen. Zo kan je ook meerdere onderwerpen openen en het verband daartussen zoeken. Bovendien kan je heel simpel Youtube-filmpjes openen en afbeeldingen zoeken.

ipad-wikilinks

WikLinks is momenteel in de aanbieding met 80% korting. Je kunt de app voor 0,99 euro in de App Store vinden.

  • WikiLinks

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.