Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #25

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2013, 16:58 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week twee foto-apps en een app die je de weg wijst.

Snap Clap

Als je vaak selfies maakt ken je het bekende euvel, de kwaliteit van de frontcamera is te laag. Nu kan je wel een foto maken met de camera op de achterkant van je iPad, maar dan moet je hem zo raar vast houden. Met Snap Clap is dat verleden tijd, je zet je iPad neer, gaat goed staan en klapt in je handen. Dan zie je een timer lopen en wordt er een foto gemaakt.

ipad-snapclap

De timer kan je instellen op 2, 4 of 10 seconden, zo weet je zeker dat je geen enkele foto mist. Na het nemen van de foto kan je ze gemakkelijk exporteren naar je filmrol om ze zo te delen of op te slaan. Deze app kost 4,99 euro in de App Store.

  • Snap Clap

Amsterdam Offline Map – City Metro Airport

Als je niet vaak in Amsterdam komt is het altijd lastig welke metro je moet nemen, van de borden bij de station wordt je niet veel wijzer. Met deze app kan je gemakkelijk zien welke metro je moet nemen. Het mooiste is, dat het geen data kost. De app heeft namelijk de kaart offline opgeslagen en gebruikt alleen het GPS signaal van je iPad met 3/4G of weet waar je bent aan de hand van de beschikbare WiFi netwerken op je WiFi iPad.

ipad-amsterdamoffline

Bovendien zitten er nog een paar handige functies in deze app, als je internet hebt kan je zien hoe het weer is, de locale tijd en kan je geld omrekenen naar euro’s. Deze app kost 2,69 euro in de App Store.

  • Amsterdam Offline Map

CameraBag 2 HD

CameraBag is een bekende fotobewerkings-app op de Mac, nu is deze er ook voor de iPad! De app heeft een hele minimalistische elegante interface maar biedt tegelijkertijd wel veel optie’s. Zo zijn er veel filters verkrijgbaar die echt wat bijdragen aan je foto, i.t.t. apps waarbij de foto er lelijk uit komt. 

ipad-camerabag

In de app kan je een soort van reeksen aanmaken, stel je bijvoorbeeld bij een foto altijd de helderheid bij en pas je een bepaald filter toe? Je kan dit dan opslaan en met één druk op de knop dit voor elke willekeurige foto doen. Deze app kost ook 2,69 euro in de App Store.

  • CameraBag 2 HD

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.