Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #26

Geschreven door
Geplaatst op24 december 2013, 12:59 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week twee handige apps en één leuke app.

Easy FTP Pro

Easy FTP is een FTP client voor de iPad, en die zie je niet zo vaak vanwege het gesloten systeem van Apple. Maar deze app werkt prima, je kan bestanden downloaden en video- en geluidsbestanden ook meteen afspelen. Je kan zelfs bestanden van en naar Dropbox verplaatsen als je daar een machtiging voor geeft. De app werkt met FTP servers binnen en buiten je thuisnetwerk, je kan dus bijvoorbeeld je NAS benaderen (zoals in het screenshot) maar je kan ook een remote server benaderen waar je de inloggegevens van hebt.

ipad-easyftppro

Een andere leuke functie is dat je foto’s uit je fotorol meteen kan uploaden, zo kan je gemakkelijk je foto’s back-uppen op je NAS of computer met een FTP-server. Deze app kost normaal 3,99 euro in de App Store maar kan tijdelijk gratis gedownload worden.

  • Easy FTP Pro

FastZip

Als je een nieuwe computer koopt installeer je meestal in het begin al een aantal softwarepakketten, zoals een Office-pakket, Antivirus en de fervent downloader zal ook een WinZip variant installeren. Ook daarvoor is nu ook een app beschikbaar voor de iPad! Met FastZip kan je .zip- en .rar-bestanden meteen openen vanuit een mail. Houd je vinger lang ingedrukt op de bijlage en het scherm zoals in het de screenshot getoond verschijnt. Als je dan voor FastZip kiest kan je alle bestanden die in het .zip- of .rar-bestand zitten lezen/bekijken.

ipad-fastzip

Je kan vanuit FastZip de uitgepakte bestanden ook snel doorsturen. Deze app kost normaal 0,99 euro in de App Store maar kan momenteel gratis gedownload worden.

  • FastZip

Gravity Clock

Je hebt wel eens dat je iPad op tafel hebt liggen omdat je er even niets mee doet, dan is het heel leuk om Gravity Clock geopend te hebben. De app doet wat de naam doet verwachten, er komt een klok in beeld en naarmate de seconden letterlijk wegtikken vallen deze naar beneden, of naar boven als je je iPad op de kop houdt.

ipad-gravityclock

Een leuke app die je weer eens wat anders dan de standaard klok biedt. Deze app kost 0,89 in de App Store.

  • Gravity Clock

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.