Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #27

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2013, 11:52 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week apps voor de productieve gebruikers.

Writedown

Writedown is een heel simpel ogende tekstverwerker. Tijdens het typen zie je alleen maar het toetsenbord en de tekst, zo kan je jezelf optimaal concentreren op de inhoud van de tekst. Toch zit deze app heel slim in elkaar, bijvoorbeeld door de gestures. Zo kan je met twee vingers swipen om iets ongedaan te maken en met één vinger naar beneden vegen om het toetsenbord te verbergen.

ipad-writedown

Met deze app kan je ook Markdown documenten maken. Markdown is een formaat dat breed ondersteund wordt en door veel bloggers wordt gebruikt. Je krijgt een in-app preview van de syntaxen die je gebruikt en op het toetsenbord zit een balk met knoppen die handig zijn voor het gebruik met Markdown. Deze app kost 2,69 euro in de App Store. Er is ook een variant voor de Mac beschikbaar.

  • Writedown

Page2PDF

Wanneer je op vakantie gaat en een lange rit of vlucht voor de boeg hebt zonder internet, is het best handig dat je tóch websites kan bekijken. Met Page2PDF kan je websites van tevoren opslaan in .pdf formaat om ze later nog eens rustig na te lezen. Bovendien kan je deze documenten dan ook makkelijk delen of archiveren. Opgeslagen websites kan je dus ook openen in apps om aantekeningen te maken, aangezien deze apps meestal wel .pdf ondersteunen. 

ipad-page2pdf

De app heeft een mooie update gehad en past helemaal in de iOS 7 interface van Apple. Deze app kost 0,89 euro in de App Store.

  • Page2PDF

Wireshare

Een iPad is natuurlijk mooi spul, alleen soms kan je bepaalde bestanden niet zo openen zoals jij het zou willen. Wireshare biedt daar een mooie oplossing voor. Deze app kan meer dan dertig verschillende formaten openen, van PDF en ePUB tot MP3 en AVI. Ook kan je bestanden makkelijk in mappen zetten, als .zip bestand opslaan en bekijken. Bestanden in de app krijgen kan op veel manieren. Bijvoorbeeld via een Wi-Fi transfer; typ gewoon het ip-adres dat wordt gegeven in in je browser op je pc en je kan bestanden slepen naar de iPad. Ook kan het via iTunes, e-mail bijlagen, downloaden via Safari, downloaden van Dropbox/Google Drive en via Bluetooth met iemand anders die de app ook heeft.

ipad-wireshare

Een app die super handig is en dus zeker op je iPad moet staan. Deze app kost 3,59 euro en is te downloaden in de App Store.

  • WireShare

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.