Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indrukken Medion Akoya P2212T hybride Windows 8 laptop

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2013, 12:27 CategorieWindows

Eind vorige maand dook een interessante hybride tablet van Medion op in Oostenrijk; de Akoya P2212T. Dit model wordt verkocht voor 399 euro en inmiddels zijn de eerste video’s van het apparaat gepubliceerd.

De Medion Akoya P2212T ligt reeds bij de Aldi in Oostenrijk in de schappen maar velen vragen zich sinds eind vorige maand af of het apparaat ook naar Nederland komt. Voor een prijs van 399 euro krijg je namelijk een zeer interessant apparaat dat door het hybride design als laptop en als tablet gebruikt kan worden.

Update: De Medion Akoya P2211T is inmiddels opgedoken bij de MediaMarkt in Nederland. Dit model beschikt op het eerste gezicht over 2GB extra aan werkgeheugen maar heeft dan ook een prijs van 499 euro.

Daarbij beschikt de Akoya P2212T onder meer over een 11.6-inch ips lcd display met een Full HD-resolutie, een 1.6GHz Intel Celeron N2910 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen dan met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook qua aansluitingen is de hybride laptop rijkelijk uitgerust. Zo krijg je zowel een usb 2.0- als een usb 3.0-poort, en een microHDMI-poort. Het meest interessante is echter de 500GB harddisk die in het keyboard dock verwerkt zit. 

Medion Akoya P2212T-2

Voor een prijs van 399 euro kun je momenteel geen ander apparaat vinden dat dezelfde specificaties en aansluitingen biedt. Een bijzonder compleet apparaat voor weinig geld dus, maar krijg je ook kwaliteit? De eerste video’s met een eerste indruk van het apparaat zijn inmiddels door twee Duitse website gepubliceerd en daaruit kunnen we opmaken dat het apparaat aan de verwachtingen kan voldoen.

Met een gewicht van 1.700 gram en een profiel van bijna 3 centimeter mag de Akoya P2212T geen Ultrabook genoemd worden maar dat is iets waar we mee kunnen leven. Ook biedt het ips display geen extreem hoge helderheid in vergelijking met de concurrentie, komt de behuizing ietwat goedkoop over, en blijven de benchmarkresultaten van de Celeron-processor iets achter op die van de Atom Z3740 Bay Trail-chip die in de Transformer Book T100, de directe concurrent, verwerkt zit.

Dat gezegd hebbende beschikt het display over een hogere resolutie, is de gebruikservaring bijzonder goed, draaien apps en draait het besturingssysteem soepel en krijg je voldoende aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden. Het apparaat draait op Windows 8.1 maar in tegenstelling tot de ASUS Transformer Book T100 wordt Office 2013 Home & Student Edition niet meegeleverd.

Het lijkt er dus op dat de Medion Akoya P2212T een mooi compromis van kwaliteit, functionaliteit en prijs is. Of het model ook zijn weg naar Nederland zal vinden is nog niet bekend.

Update: De Medion Akoya P2211T is inmiddels opgedoken bij de MediaMarkt in Nederland. Dit model beschikt op het eerste gezicht over 2GB extra aan werkgeheugen maar heeft dan ook een prijs van 499 euro.

 • Delen:
Medion Akoya P2211T
Windows 8

Reacties

 1. Angelique
  08 december, 2013 om 13:30

  Deze tablet is ook te koop bij MediaMarkt in nederland zie tabletguide

  • Martijn Chel
   08 december, 2013 om 13:55

   Is een ander model, met ook een wat minder aantrekkelijke prijs. Maar, thanks voor de tip.

 2. Peter
  09 december, 2013 om 7:03

  De prijs is niet 599 bij Mediamarkt, maar 499 euro.

  • Martijn Chel
   09 december, 2013 om 8:29

   Daar stond gisteren toch echt 599 euro.

 3. leo klepper
  09 december, 2013 om 7:13

  Zit er nou Windows 8 Pro of Windows 8 RT op? Lijkt me essentieel, maar wordt niet duidelijk uit het artikel.

  • Martijn Chel
   09 december, 2013 om 8:30

   Als er over Windows 8.1 of Windows 8 gesproken wordt gaat het altijd om de volledige versie. Dat is echter weer wat anders dan de Pro-versie, die zit er niet op.

 4. Mvd
  12 december, 2013 om 9:00

  Graag zou ik willen weten hoe lang dit apparaat op de accu kan.
  De Asus T100 kan 11 uur mee…maar deze?

  • nobacon
   14 december, 2013 om 7:37

   volgens de boekjes 10uur. Ik heb hem hier nu gekocht en al een hele dag af en aan gebruikt met nog 25% accu

 5. nobacon
  14 december, 2013 om 7:42

  had voor de Asus t100 willen gaan, maar die kwam maar niet in 64ssd en 500hdda. Wilde niet langer wachten en goede ervaringen met medion in verleden (niet met mediamarkt) Wel €100 duurder dan de meest complete asus. maar dan wel weer 4gig geheugen. Vergeleken met mijn netbook snel genoeg.
  Is iets aan de zware kant. Docking heeft wat scherperanden. Ben nog niet gewend aan w8.1 (kom van w7) maar zal er toch een keer aan moeten. Voelt erg stevig aan

 6. Kris
  10 mei, 2014 om 17:24

  Hallo, Ik heb onlangs een medion Akoya p2212T aangekocht.
  Ik vind nergens de Google play-store link terug om apps te kopen,
  volgens meldingen zit er geen google play op deze tablet.

  kan iemand mij helpen om apps te downloaden / installeren

  Grtjs Kris

  • Martijn Chel
   10 mei, 2014 om 22:56

   Het is een Windows tablet dus Android zit er niet op. Je moet dus apps downloaden uit de Windows Store.

 7. Stijn
  29 augustus, 2014 om 17:11

  Zit er standaard een office pack op deze tablet.
  Zijn er dingen die je er goed/niet goed aan vindt.

 8. Pieter
  30 augustus, 2014 om 1:59

  Dus indien het de volledige windows 8 betreft,kan ik de office van mijn vorige laptop hier gewoon op installeren? Of gelijk welk ander .exe programma en ben ik dus niet beperkt tot de apps uit de windows store?

 9. Leen
  16 december, 2014 om 1:32

  Ik kocht onlangs een Medion Akoya P2212T (MD 99360).
  Het lukt me niet om foto’s per e-mail te verzenden.
  Kan iemand me zeggen hoe ik dit probleem opgelost krijg ?

  Met dank,
  Leen

 10. Paul
  22 februari, 2015 om 17:14

  Mijn eerste laptop en ik ben super tevreden. Duurdere toestellen van collega’s kunnen niet deze “Aldi” tippen. Maar zoals steeds wordt alles als heel “eenvoudig te leren” voorgesteld, maar dat is het niet. Steeds weer die zoektocht naar de werking ervan, het werkt soms ontmoedigend. Blijven zoeken en vragen…ongelooflijk wat dit toestel allemaal kan. Ben vooral tevreden van de reactiesnelheid, die is “onmiddellijk”!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.