Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eindelijk Android 4.3 Jelly Bean voor de Samsung Galaxy Note II

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2013, 15:58 CategorieAndroid

Eindelijk is het dan zover. De Samsung Galaxy Note II krijgt vanaf vandaag de update naar de laatste versie van Jelly Bean, Android 4.3. De uitrol van de update zal vandaag starten in Nederland en België.

Het gaat hier om de updates met nummers N7100XXUEMK9 en N7100PHNEMK2 die komende dagen aan zullen kloppen bij de Nederlandse en Belgische gebruikers. Weer stapje dichter bij KitKat.

Verbeterd in Android 4.3

Ten opzichte van de oude versie heeft Android 4.3 een aantal verbeteringen. Zo kun je wifi altijd aan laten staan zonder dat het ten koste gaat van de accu. Daarnaast komt nu ook eindelijk BLE (Bluetooth Low Energy) beschikbaar. De naam zegt het al, energiezuinig verbinding maken via Bluetooth. Ook goed nieuws voor de Galaxy Note II gebruikers die graag de Samsung Galaxy Gear aan willen schaffen. Met BLE heeft dit eindelijk zin!

Uiteraard zijn er ook de nodige optimalisatieslagen gemaakt binnen het besturingssysteem en Samsungspecifieke onderdelen, zoals de beveiligingsoplossing Samsung Knox.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note II kan Over The Air geupdate worden. Het installatiebestand zal via wifi gedownload worden. De uitrol van de update zal naar alle waarschijnlijkheid een aantal dagen in beslag nemen. Als geen automatische melding krijgt zou ik na een paar dagen handmatig controleren.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note II
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. Steve
  19 december, 2013 om 7:20

  Yippie! Het woord “eindelijk” is hier wel op z’n plaats. Waar m’n S4 met regelmaat wordt geüpdate is het bij de Note 2 droefenis. Het zinnetje “de laatste updates zijn al geïnstalleerd” is vrijwel vanaf aanschaf de standaard reactie als je probeert handmatig te updaten. Dat gaat snel vervelen… ;-)

  Ik had eerder al op AW gelezen dat de update eraan zat te komen, maar nu hebben we een datum. Gisteravond was hij er nog niet, hopelijk vandaag!

  Bedankt voor de heads up!

 2. sven
  30 december, 2013 om 0:09

  WAARDELOOS! Wifi kan ie niet meer vinden. Apps laden duurt 2x zo lang en autocoureur in Nog erger dan bij Apple!

 3. sven
  30 december, 2013 om 5:44

  Hoe kan ik terug naar 4.2? 4.3 voor note2 zuigt. Dit bericht met moeite op mijn note2 geschreven. Grrrrr

  • Mike
   29 januari, 2014 om 16:59

   Je kan Samsung bellen deze geven aan hoe je het precies moet doen met het programma kies van Samsung.

 4. Mike
  29 januari, 2014 om 16:57

  Erg leuk de update alleen nu werkt wifi niet meer.
  iemand een idee hoe dit op te lossen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.