Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Zoeken voor Android laat zoekresultaten in apps openen

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2013, 10:32 CategorieAndroid

Google maakt het sinds vandaag mogelijk om binnen de Google Zoeken-app of de Android-browser direct naar applicaties te zoeken en zoekresultaten te openen in apps.

Applicaties worden volgens Google steeds belangrijker voor het tonen van interessante informatie, en ook steeds meer mensen zoeken naar een specifieke app. Met de update voor Google Zoeken integreert Google apps dieper in de zoekresultaten.

This is just one step toward bringing apps and the web together, making it even easier to get the right information, regardless of where it’s located.

Voor Android-gebruikers die middels de Google Zoeken-app, de Android-browser of de Chrome-browser zoeken verschijnen voortaan directe links naar relevante apps. Zo zie je bijvoorbeeld wanneer je meer informatie over een film zoekt de app van IMDB onder de betreffende resultaten verschijnen. Klik op de app en deze wordt geopend met alle belangrijke informatie over de film.

Je kunt nu ook direct naar apps zoeken door het woord ‘apps’ in je zoekopdracht te gebruiken. Vervolgens toont Google de relevante apps die er voor Android beschikbaar zijn en kun je ze met één klik direct uit de Google Play Store downloaden. 

De update voor de Google Zoeken-applicatie wordt in fasen uitgerold en ontwikkelaars van apps moeten de integratie met de zoekresultaten ondersteunen voordat apps zichtbaar worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.