Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hammacher verkoopt tablet met bril-vrij 3D display voor 350 dollar

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2013, 14:14 Categorie3D tablets

3D en tablets gaan nog niet echt samen. LG heeft het een keer geprobeerd met de veel te dure Optimus Pad maar dat bleek al snel geen succes. Toch zijn er nog steeds fabrikanten die het proberen en deze keer is het de beurt aan Hammacher Schlemmer.

Bij de huidige 3D tv’s die we in de winkels terugvinden moet nog een bril gebruikt worden, actief of passief, maar voor kleinere mobiele apparaten is een autostereoscopisch display al een tijdje mogelijk. Tot op heden lijkt er echter weinig interesse in te zijn, van zowel consumenten als fabrikanten. De Nintendo 3DS is eigenlijk de enige echter uitzondering. Hammacher Schlemmer introduceert nu echter de ‘The No Glasses 3D tablet’ en zoals de weinig creatieve naam al doet vermoeden kan deze tablet 3D-content zonder het gebruik van een 3D-bril weergeven. 

De No Glasses 3D tablet is een 8-inch tablet met een lcd display en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Dat display beschikt dus over een filter waarmee 3D-content voor het linker en rechter oog gescheiden kan worden en je 3D beelden waarneemt. Gelukkig ben je niet afhankelijk van native 3D-content want de tablet kan 2D-content naar 3D converteren, in real-time. Verder is de tablet voorzien van 16GB aan opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een microUSB-poort, wifi, twee camera’s en draadloze communicatie via Bluetooth. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean. Mocht de 3D-ervaring niet bevallen dan kun je altijd nog aan het werk met de meegeleverde keyboard case.

Of de tablet van Hammacher Schlemmer de beloften waar kan maken en daadwerkelijk een comfortabele 3D-ervaring biedt moeten de eerste reviews uitwijzen maar bij interesse kun je op de website van de fabrikant terecht. De tablet wordt daar verkocht voor een prijs van 349,5 dollar en de verzending vindt plaats op 30 december.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.