Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Helft van schades die tablets oplopen wordt veroorzaakt door kinderen

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2013, 11:07 CategorieHardware

Kinderen zijn fervent gebruikers van de tablet van hun ouders, maar ook de grootste brokkenmakers. Uit een onderzoek van The Fixables blijkt dat meer dan de helft van de schades die tablets oplopen veroorzaakt wordt door kinderen. 

Volgens The Fixables, een concept store voor het repareren van smartphones en tablets, zijn tablets vooral binnenshuis erg kwetsbaar, zeker in handen van kinderen. Zij beschouwen het apparaat als ieder ander stuk speelgoed en gaan er ook op die manier mee om. De vijf belangrijke oorzaken voor tabletschade zijn door het bedrijf op een rij gezet. 

  1. Zitschade: kinderen die op een tablet staan of zitten, waardoor het scherm barst.  
  2. Valschade: een val van een tafel, bureau of bank, met schade aan de behuizing of het scherm tot gevolg.
  3. Oplaadschade: tablets die tijdens het opladen vallen en aan het snoer blijven hangen. Hierdoor trekt de connector scheef en beschadigt het moederbord. 
  4. Drukschade: tijdens het vervoeren van de tablet in een tas, kan deze drukschade van andere voorwerpen oplopen. Hoe groter het scherm, hoe kwetsbaarder de tablet. Hier geldt dat volwassenen grotere brokkenmakers zijn dan kinderen.
  5. Waterschade: een omvallende kop koffie of glas limonade kan vervelende waterschade veroorzaken. Gelukkig kunnen de meeste tablets wel tegen en spatje water.

Een case of beschermhoes zou het risico op deze schades kunnen beperken maar opvallend is dat veel mensen toch liever met een ‘kale’ tablet werken. Volgens gebruikers doen hoezen afbreuk aan het design en worden de risico’s voor lief genomen.

The Fixables ziet naar eigen zeggen aardig wat kapotte tablets voorbij komen maar het zijn vaak de onbekende en goedkope merken die lastig te repareren zijn. Tablets van de bekende A-merken zijn volgens het bedrijf relatief eenvoudig te repareren. Daarbij kunnen veel reparaties gedeclareerd worden op de inboedelverzekering.

Lees meer over je tablet verzekeren en over je tablet laten repareren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.