Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei brengt in 2014 een complete line-up tablets naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2013, 20:26 CategorieAndroid

We hebben dit jaar van Huawei een aantal tablets voorbij zien komen maar het Chinese bedrijf heeft maar weinig energie gestoken in de marketing en distributie van deze modellen. In 2014 moet daar verandering in komen.

Goedkope tablets met 4G

Robbert de Graaf, Director Consumer Business Group binnen Huawei Technologies Benelux, laat in een interview met het vaktijdschrift Telecom Business Magazine weten dat Huawei zich volgend jaar meer gaat richten op tablets. De Chinese fabrikant komt met een complete line-up Android tablets, met formaten van 7-inch tot 10.1-inch. De tablets moeten tegen aantrekkelijke prijzen verkocht worden, en draaien allemaal op Android. Ook komen van alle modellen wifi-versies en versies met ondersteuning voor mobiel internet middels 4G op de markt. Daarbij gaat Huawei door met de ontwikkeling van phablets, smartphones die door hun grote formaat dichtbij de definitie van een tablet komen. 

Huawei 2013 tablet line-up

Op het gebied van tablets hebben we van Huawei dit jaar onder meer de 7-inch MediaPad 7 Vogue, de 7-inch MediaPad 7 Lite en de 10.1-inch MediaPad 10 link voorbij zien komen. Echter hebben we na de lancering nauwelijks meer iets over deze tablets gehoord en laat de beschikbaarheid te wensen over. Een product waar meer aandacht naar uit is gegaan is de Ascend Mate, een phablet met een 6.1-inch display en een K3V2 quadcore-processor van Huawei zelf. Dit model is inmiddels in Nederland te koop voor iets meer dan 300 euro.

Zakelijke markt

In het Telecom Business Magazine geeft de Graaf ook aandat Huawei zich volgend jaar meer gaat richten op de zakelijke markt, een markt die volgens de Graaf van essentieel belang is voor de fabrikant. Huawei gaat in het tweede kwartaal van start met de initiatieven in de zakelijk markt.

  • Delen:
Huawei MediaPad 10 Link
Android ICS (4.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.