Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG V510 is geen Nexus tablet maar een G Pad 8.3 Google Play Edition

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2013, 19:42 CategorieAndroid

Het was al een gerucht waar we onze vraagtekens bij zetten en vandaag blijkt dan ook dat de LG V510 die verschillende keren is opgedoken geen nieuwe Google Nexus tablet is.

LG V510

De LG V510 is de afgelopen weken diverse keren opgedoken, onder meer in een handleiding en in een screenshot van de User Agent Profile. Het leek om een Nexus tablet te gaan die door LG ontwikkeld is maar de vele overeenkomsten met de G Pad 8.3 deden al vermoeden dat dit niet klopt.

Vandaag is door verschillende bronnen bevestigd dat het inderdaad niet om een nieuwe Google Nexus tablet gaat, maar om een Google Play Edition van de LG G Pad 8.3. LG heeft daarbij op haar eigen website het bestaan van de tablet bevestigd na het publiceren van open-source bestanden van de LG V510. 

LG G Pad 8.3 met stock Android

Qua hardware is de LG G Pad 8.3 Google Play Edition exact hetzelfde als de normale versie maar qua software is er een groot verschil. Dit model draait namelijk op de stockversie van Android 4.4.1 KitKat, zonder schil van de Koreaanse fabrikant. Het grote voordeel is dat je geen ‘last’ hebt van deze skin en ook sneller een update naar een nieuwe versie van Android kunt verwachten.

LG-G-Pad-8-3-Google-Play-Edition

Beschikbaarheid

Wanneer de LG G Pad 8.3 Google Play Edition precies verschijnt, of de tablet naar Nederland komt en wat er voor betaald moet worden is nog niet bekend.

Update: LG heeft de G Pad 8.3 Google Play Edition inmiddels officieel aangekondigd. De tablet wordt alleen via de Google Play Store verkocht voor een prijs van 349 dollar en kan dus helaas niet in Nederland gekocht worden.

  • Delen:
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. Lion
    17 december, 2013 om 19:34

    Is het verschil alleen maar de software?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.