Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Surface Mini kan middels gebaren bediend worden’

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2013, 14:02 CategorieWindows

Het is alweer even geleden dat we geruchten over de Surface Mini van Microsoft voorbij hebben zien komen maar vandaag is er een interessant gerucht verschenen. Microsoft zou de kleinere Surface tablet namelijk uitrusten met een techniek waarmee handgebaren herkend kunnen worden.

Volgens de Chinese website Wpdang komt Microsoft in 2014 met de Surface Mini, een kleinere versie van de Surface tablet die een formaat van 8-inch heeft. De tablet zou uitgerust worden met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en doet dus op dat gebied niet onder voor de grotere modellen. De tablet zou een prijs krijgen die tussen de 250 en 350 euro ligt, draaien op Intel’s nieuwste generatie Bay Trail-processor en zowel in een Windows 8 als een Windows RT variant gelanceerd worden.

Interessanter is wellicht dat Microsoft de tablet zou uitrusten met een Kinect-achtige techniek die ervoor zorgt dat de tablet handgebaren en gezichten kan herkennen. Hiervoor wordt de camera van de tablet gebruikt en kan een gebruiker dus zonder de tablet fysiek aan te raken bepaalde onderdelen besturen. Ook moet het hiermee mogelijk te zijn in te loggen door puur je gezicht voor de camera te houden.

Microsoft heeft overigens het bestaan van de Surface Mini nog niet bevestigd en het is dan ook niet duidelijk of en wanneer de tablet op de markt verschijnt.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.