Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft wil Windows RT gratis beschikbaar stellen voor fabrikanten’

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2013, 15:53 CategorieMicrosoft

Op het gebied van stand-alone tablets heeft Microsoft nog een lange weg te gaan voordat Android en iOS bijgehaald zijn maar de softwaregigant lijkt dit proces te willen versnellen door Windows RT gratis beschikbaar te stellen.

Gratis software

Volgens bronnen van The Verge wil Microsoft langzaam aan Windows RT en Windows Phone gratis beschikbaar stellen aan fabrikanten die mobiele apparaten als tablets en smartphones ontwikkelen. Hiermee wil het bedrijf uit Redmond fabrikanten stimuleren om voor deze besturingssystemen te kiezen en de concurrentie beter aangaan met het Android besturingssysteem van Google. De gratis versies zouden ergens in het voorjaar van 2015 beschikbaar gesteld worden, tegelijkertijd met de lancering van Windows 8.2.

Windows RT tablets

Hoewel er eind vorig jaar nog een klein aantal Windows RT tablets op de markt verscheen is het dit jaar alleen Microsoft, en het bijna door Microsoft overgenomen Nokia, dat een Windows RT tablet lanceert. Andere fabrikanten geven de voorkeur aan Android, waarvoor ook geen licentievergoeding betaald hoeft te worden. Door het weglaten van de licentiekosten wil Microsoft een groter aanbod van Windows Phone smartphones en Windows RT tablets creëren.  

Windows RT

Windows RT is het voor tablets met een ARM-processor ontwikkelde besturingssysteem van Microsoft. Deze versie komt op veel punten, waaronder het uiterlijk, overeen met Windows 8 maar is onder de motorkap geoptimaliseerd voor ARM-processors. Daarbij is het besturingssysteem compleet afhankelijk van de applicaties die in de Windows Store te vinden zijn want in de desktopinterface kunnen geen traditionele Windows programma’s geïnstalleerd worden. Lees meer over het verschil tussen Windows RT en Windows 8.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.