Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix voor Android: Iedereen een eigen profiel

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2013, 9:35 CategorieAndroid

Netflix is sinds september beschikbaar in Nederland en daar maakt ook zo’n zes procent van ons land gebruik van. Op mijn Android tablet kijk ik voor een vast bedrag per maand films en series. Alleen als mijn vrouw ineens films op mijn tablet gaat kijken wordt ineens “Sex and the City” aanbevolen om te kijken. Tot nu toe keek iedereen op Netflix namelijk met het zelfde profiel. Tot nu toe.

Met de laatste update van Netflix krijgt de applicatie namelijk zijn kracht terug. In mijn ogen zit de kracht van Netflix namelijk in de aanbevelingen. Jij kijkt een aantal films en Netflix schotelt je vervolgens een aantal films voor op basis van jouw kijkgedrag. Films waar je zelf nooit opgekomen was. En je kunt je voorstellen dat een keertje “Alles is liefde” kijken alles in de war kan schoppen.

Ieder z’n eigen profiel op Netflix

Op de webapplicatie kon het al. Daar heeft iedereen zijn eigen profiel. Als je Netflix opent wordt er eerst aan je gevraagd wie er kijkt. Voor die persoon wordt vervolgens het kijkgedrag bijgehouden.

Ook is er rekening gehouden met de kleinsten van het gezin. Voor kinderen is het mogelijk om een speciaal kinderprofiel aan te maken. Zo kunnen ze wel alle films voor volwassenen zien, maar ze krijgen een foutmelding als ze proberen te kijken. Natuurlijk zou het logischer zijn als Netflix deze films helemaal niet zou tonen, maar wellicht zal dat in de toekomst nog komen.

Beperkte profielen

Als je een tablet hebt met Android 4.3 of hoger dan kun je gebruik maken van beperkte profielen. Deze profielen zijn aangemaakt door de beheerder van de tablet en de gebruiker heeft, zoals de naam al zegt, beperkte bewegingsruimte binnen het account. Zo kan de beheerder aangeven welke instellingen de gebruiker mag wijzigen en welke applicaties de gebruiker mag installeren.

Met de laatste update van Netflix wordt er gebruik gemaakt van deze beperkte profielen. Het is namelijk mogelijk om het switchen van profiel binnen Netflix uit te schakelen als de gebruiker een beperkt profiel heeft. Stel dat je voor jouw kind zo slim is om in Netflix stiekem voor jouw profiel te kiezen zodat het wel kan kijken naar “The Expendables”. Met een beperkt profiel en de laatste versie van Netflix gaat dit niet meer lukken.

Netflix in de Play Store

Netflix is gratis te downloaden in de Play Store. Houdt er wel rekening mee dat je een abonnement nodig hebt om de app te kunnen gebruiken. Voor hete abonnement betaal je €7,99 per maand, maar je kunt de eerste maand gratis proberen.

  • Netflix
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.