Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nexus 7 (2014) krijgt Intel Bay Trail-chip en 64-bit Android’

Geschreven door
Geplaatst op26 december 2013, 10:38 CategorieAndroid

Het duurt waarschijnlijk nog minimaal een half jaar voordat de alweer derde generatie Google Nexus 7 gelanceerd wordt maar als we de geruchten mogen geloven kiest Google deze keer voor een processor van Intel.

Hoewel Google vooralsnog vasthoudt aan Asus als fabrikant van de Nexus 7 is het bedrijf minder gehecht aan de chipfabrikant. De eerste generatie Nexus 7 draaide op een Nvidia Tegra 3-processor, de Nexus 7 (2013) beschikt over een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor, en de volgende generatie Nexus 7 lijkt te gaan draaien op een  x86-processor van Intel.

Volgens berichten uit Korea zou het gaan om een Atom Bay Trail-chip die standaard over 64-bit ondersteuning beschikt waardoor Google een 64-bit versie van Android zou kunnen gebruiken. Fabrikanten van ARM-chips hebben namelijk nog geen ondersteuning voor 64-bit software in huidige chips gebouwd en de eerste (betere) chips met deze ondersteuning worden pas in de tweede helft van 2014 verwacht. Het is echter nog maar speculeren aangezien het niet zeker is dat Google op korte termijn een 64-bit versie van het besturingssysteem uitbrengt.

De keuze voor een Intel-chip zou opvallend zijn maar niet onlogisch. Intel heeft inmiddels waardig wat mobiele apparaten die op Android draaien van een chip voorzien, waaronder de Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) en de Asus Fonepad 7. De nieuwe Bay Trail-chip van Intel is echter nog niet in Android tablets te vinden, maar daar zou na CES 2014 verandering in moeten komen. De chip wordt al wel gebruikt in diverse Windows 8 tablets, waaronder de Toshiba Encore en Lenovo Miix2

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.