Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Nokia tablet krijgt 8.3-inch Full HD display’

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2013, 23:00 CategorieWindows

Eind oktober presenteerde Nokia haar eerste tablet; de Lumia 2520. Dit model heeft een formaat van 10.1-inch en wordt reeds in een aantal landen verkocht. Nokia zou echter binnenkort ook een 8-inch tablet uitbrengen.

Er gaan al weken geruchten over een kleinere tablet van Nokia en vandaag zijn er importdocumenten uit India opgedoken waarin het bestaan van de tablet wederom bevestigd lijkt te worden. De tablet heeft RX-113 als modelnummer meegekregen, een verwijzing die we eerder in onder meer benchmarkresultaten tegenkwamen. 

Uit de documenten kunnen we halen dat de tablet beschikt over een 8.3-inch ips lcd display met een Full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Dit komt overeen met het formaat en de resolutie van de LG G Pad 8.3. Verder zou de tablet beschikken over een nanosimkaart, wat erop duidt dat de tablet waarschijnlijk ondersteuning voor mobiel internet via 4G-netwerken biedt.

Uit eerder verschenen geruchten kunnen we opmaken dat de tablet waarschijnlijk beschikt over een Qualcomm Snapdragon 800-processor en draait op hetzelfde besturingssysteem als dat van de Lumia 2520; Windows 8.1 RT.

Nokia brengt dit model als we de geruchten mogen geloven begin volgend jaar uit onder de naam Lumia 2020. Over de prijs en exacte beschikbaarheid is nog niks bekend.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.