Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe schermtechnologie zorgt voor dunnere en lichtere e-readers

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2013, 13:12 CategorieHardware

E-readers zijn al niet de zwaarste en dikste apparaten maar als je comfortabel een boek wilt lezen dan is lichter alleen maar beter. Een nieuwe schermtechnologie van E Ink moet zorgen voor nog dunnere en lichtere e-readers.

E Ink, het bedrijf achter displays in onder meer Amazon Kindle en Kobo e-readers, heeft deze week de Fina schermtechnologie gepresenteerd. Deze technologie volgens het bedrijf moet zorgen voor extreem slanke en lichte e-readers. De techniek is gebaseerd op de tft-technologie die we al kennen maar dan met een glasplaat die 50 procent dunner is. Dit zorgt voor een lichter gewicht en een slanker profiel. Een Fina-display met een formaat van 13.3-inch zou maar 60 gram wegen.

De Fina-technologie is niet alleen maar een belofte. E Ink heeft namelijk meteen het eerste product dat met een dergelijk scherm is uitgerust aangekondigd. Het gaat om de PocketBook Cad Reader, een e-reader met een scherm van 13.3-inch die gericht is op gebruik door onder meer studenten en zakelijke gebruikers. Het toestel draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar biedt naar alle waarschijnlijkheid niet voldoende om als volwaardige tablet bestempeld te worden. 

De PocketBook Cad Reader wordt deze week officieel gepresenteerd in de VS. Wanneer andere fabrikanten met de nieuwe schermtechnologie aan de slag gaan is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.