Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia schrapt 8-inch Windows RT tablet’

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2013, 17:50 CategorieWindows

Nokia heeft onlangs in een aantal landen haar zijn eerste tablet gelanceerd; de 10.1-inch Lumia 2520. Er gaan ook al een tijdje geruchten over een 8-inch model dat begin volgend jaar gelanceerd zou worden. Volgens nieuwe geruchten is deze tablet echter geschrapt.

Via verschillende lekken en bronnen is de afgelopen maanden informatie gelekt over een nieuwe Nokia tablet die een formaat van 8.3-inch zou hebben en op het voor ARM processors geoptimaliseerde Windows RT zou draaien. De tablet zou beschikken over een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en mogelijk draaien op een Qualcomm Snapdragon 800-processor. De lancering stond volgens geruchten gepland voor begin 2014.

Het doorgaans betrouwbare My Nokia Blog meldt vandaag echter dat Nokia de productie van de kleine tablet geschrapt heeft. Een reden voor het schrappen van dit model wordt echter niet gegeven. Mogelijk heeft het iets te maken met de overname door Microsoft die inmiddels door verschillende instanties goedgekeurd is.

De Nokia Lumia 2520 is reeds verkrijgbaar in onder meer de VS. Dit model beschikt over een 10.1-inch display met Full HD-resolutie, is uitgerust met een Snapdragon 800-processor en draait ook op Windows 8.1 RT. Het is nog niet bekend of de tablet ook naar Nederland komt.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.