Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Notion Ink introduceert Adam II tablet met display aan de zijkant

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2013, 12:03 CategorieAndroid

We hebben dit jaar al diverse geruchten over de opvolger van de in 2010 gelanceerde Adam tablet van Notion Ink voorbij zien komen maar deze week heeft het bedrijf de Adam II officieel gelanceerd. Het nieuwe model heeft als unieke feature een extra display aan de zijkant.

Afgelopen juli kwam de Adam II het laatst voorbij in verschillende persafbeeldingen. Over de prijs en beschikbaarheid was echter nog niks bekend. Deze week heeft Notion Ink de tweede generatie Adam tablet op de Indiase markt gebracht voor omgerekend iets meer dan 200 euro.

Notion-Ink-Adam-II-2

De Notion Ink Adam II beschikt over een ips lcd display met een formaat van 10.1-inch en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Helaas moet de tablet het stellen zonder een Pixel Qi-display, een display met extreem goede leesbaarheid in zonlicht. De eerste generatie was hier wel mee uitgerust. Verder beschikt de tablet over een ARM Cortex A9 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, twee camera’s, een 6000mAh batterij en Android 4.2.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

Notion-Ink-Adam-II

Het unieke van de Notion Ink Adam II is een klein display aan de linkerzijde van de tablet. Dit STN-display heeft een resolutie van 100 bij 5 pixels en kan notificaties weergeven. Het monochrome display is reflectief gemaakt, waardoor deze beter zichtbaar is als er meer omgevingslicht aanwezig is. 

Momenteel is de Adam II alleen in India te koop voor een omgerekende prijs van 200 euro. Ook wordt er een 3G-versie gelanceerd die 230 euro gaat kosten. Of de tablet naar Nederland komt is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.