Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onbekende ASUS Padfone X met Snapdragon 800-chip gespot

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2013, 13:06 CategorieAndroid

De laatste weken komt er opvallend veel nieuws over de Padfone van ASUS naar buiten. Niet alleen is de nieuwe Padfone (A86) inmiddels te koop in Nederland, werd er vorige week een kleine Padfone mini aangekondigd en gaan er geruchten over een middenklasse Padfone, ook verschijnen er aanwijzingen voor een nieuwe high-end Padfone met Snapdagon 800-chip.

In benchmarkresultaten van AnTuTu is informatie gevonden over de ‘Padfone X’, een model dat we tot op heden nog niet voorbij hebben zien komen. Volgens de benchmarkresultaten beschikt dit model over een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-procesor met 2GB aan werkgeheugen, en is het display voor zien van een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie. Ook zou het toestel voorzien zijn van een 5 megapixel camera aan de achterzijde, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.4 KitKat als besturingssysteem.

Het is echter niet duidelijk welk model we hier precies zien. Waarschijnlijk is deze informatie gebaseerd op de smartphone die in de tablet geschoven is, en zien we dus de resolutie van de tablet. Mogelijk gaat het dan om met middenklasse model, de Padfone E, die we vorige week tegenkwamen in documenten van de Bluetooth SIG database. Dit model zou beschikken over een smartphone met formaat van 4.7-inch en een tablet met een formaat van 10.1-inch.

Voorlopig blijft het gissen wat we precies kunnen verwachten. Het enige dat zeker is, is dat het Padfone-concept onveranderd blijft. Hierbij kan de smartphone achterin de tablet geschoven worden om op groot scherm te kunnen werken. Begin volgende maand vindt in Las Vegas CES 2014 plaats en krijgen we mogelijk meer te zien en te horen over de nieuwste producten van ASUS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.